Haberler

Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, Merkeze Bağlanan ve Mahalle Statüsü Kazanan 97 Mahallenin Yollarında Sathi Kaplama, Stabilize Yol Yapımı ve Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarına Hız Verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, merkeze bağlanan ve mahalle statüsü kazanan 97 mahallenin yollarında sathi kaplama, stabilize yol yapımı ve yol bakım ve onarım çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 5216 sayılı yerel yönetimler kanunu ile merkeze bağlanan ve köy statüsünden çıkarılıp mahalleye çevrilen 97 yerde yolları yeniden bakım ve onarımdan geçirirken, yol üzerinde sanat ve menfez çalışmalarının ihalesini de tamamladı. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, temel amaçlarının bugüne kadar ihmal edilmiş bu mahallelerde sağlıklı bir ulaşım imkanını oluşturmak olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi'ne geçen yıl bağlanan köy yollarının çok kötü olduğunu ve birçok köyde yolun dahi olmadığını ifade eden Uçan, "Geçen yılın son aylarında başlattığımız çalışmalar sonucunda birçok mahallenin yollarını hizmete açtık. Birinci aşamada yaklaşık olarak 87 kilometre sathi kaplama, ikinci aşamada 83 kilometre stabilize yol çalışması, üçüncü aşamada ise toplam 340 kilometrelik yolda bakım ve onarım çalışması yapılacak. 97 mahallenin menfezlerin ihale aşaması bitti" dedi.

(SK-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title