Haberler

Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2. Derece Deprem Kuşağındaki Diyarbakır'da Muhtemel Bir Depremde Binaların Yerle Bir Olabileceğini Söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2. derece deprem kuşağındaki Diyarbakır'da muhtemel bir depremde binaların yerle bir olabileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 41. Halk Günü Toplantısı, Burhan Karedeniz Cep Sineması'nda gerçekleştirildi. Toplantıda öğrenciler şikayetlerini ve dileklerini dile getirirken, bazı seyyar satıcılar ve yakınları ise zabıtanın kaldırımlarda seyyar satıcılık yapmasına izin vermediğini söyleyerek sorunun çözümünü istedi. Seyyar satıcılar belediye başkanından "yazılı kağıt" talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Yollar nasıl araçların ise, kaldırımlar da yayalarındır" diyerek, kaldırımların işgal edilmesine izin verilemeyeceğini ifade etti.

Salonu dolduran vatandaşların hepsinin temas ettiği ortak noktası ise işsizlik ve çaresizlik oldu. 10 kişilik bir grupla toplantıya katılan inşaat ustaları, belediyenin beton karma makinesinin dışında betonu kabul etmediğini belirterek, "Biz burada 10 kişiyiz. Her birimizin yanında da 15 kişi çalışıyor. 50 milyar lira değerinde beton tezgahlarımız var" diyerek sorunlarına çözüm istedi.

Bir başka vatandaş ise, binalarının kolonunun patladığını, Sur Belediyesi'nin yardımıyla onardıklarını ancak şimdi de boşaltıp yıktırılmak istendiğini söyledi. Baydemir, üniversitenin verdiği rapor doğrultusunda binanın yıktırılmak zorunda olduğunu, hatta yasaya göre yıkım parasının da sahiplerinden alınması gerektiğini belirterek, "Biliyorum ki buna gücünüz yetmiyor. O kadar insan oturuyor. Can güvenliğiniz hepimizin sorumluluğunda. Dolayısıyla boşaltılacak. Ancak bir süreliğine kira yardımı yapabilme imkanımız olur" dedi.

Baydemir, beton tezgahı sahipleri için de yeni İmar Yasası nedeniyle eski usül beton kullanımının mümkün olmadığını belirterek, "Diyarbakır 2. deprem kuşağında. Muhtemel bir depremde binalar yerle bir olabilir. Bakın az önce konuşan yurttaşımızın kolonu patlıyor. Bunun günahı binaların bu şekilde yapılmasından kaynaklanıyor. Herkesin sorumluluğu var. Siz beton tezgahını bırakacaksınız. Başka bir işe yöneleceksiniz. Yeni iş için 5 bin dolara kadar kredi imkanı var. Bir süre geri ödemesi yok, geri kalanı düşük faizle ödenebiliyor. Biz aracılık yapabiliriz. Arayışa girin" diye konuştu.

Toplantıda çok sayıda vatandaş da, "Bir süpürgelik iş olsa, ekmek kapımız olur" diyerek başkandan iş istedi. Başkan Baydemir, işsizliğe çözüm olamayacaklarını ancak bu gibi sorunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

(SK-EST-GS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title