Haberler

Diyarbakır'da Yerel Yönetimler

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Beldeyi Yeşillendirme Çalışmaları Kapsamında Son Bir Yılda Bine Yakın Fidan Diktiklerini Belirterek, Hedeflerinin 5 Bin Fidan Dikmek Olduğunu Söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, beldeyi yeşillendirme çalışmaları kapsamında son bir yılda bine yakın fidan diktiklerini belirterek, hedeflerinin 5 bin fidan dikmek olduğunu söyledi.

Bağlar Belediyesi tarafından sürdürülen "4 Metrede 1 Ağaç" kampanyası çerçevesinde bugün Karanfil Caddesi'nde Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, belediye başkan yardımcıları ve müdürlerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. İki fidan diken Özsökmenler, dikilen ağaçlara bakmanın önemine dikkat çekti. Özsökmenler, belediye olarak beldeyi yeşillendirme çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ağırlık verdiklerini, yapımı tamamlanan bütün kaldırımlara fidan dikileceğini açıkladı. Kısa bir süre zarfında kaldırımların yemyeşil olacağını ifade eden Özsökmenler, ağaçsız kaldırım kalmayacağını kaydetti. Park ve yeşil alan çalışmalarıyla Bağlar'ın bu yıl özlemi olan yeşil alanlara kavuşacağını dile getiren Özsökmenler, "Amacımız, vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir Bağlar bırakmak. Şu ana kadar bine yakın ağaç diktik, hedefimiz bunu 5 bine çıkarmaktır" dedi.

Barış, Lefkoşe ve Öğretmenler caddelerinde daha önce dikilen fidanları da kontrol eden Başkan Özsökmenler, vatandaşların sorunlarını dinledi. Esnafı tek tek dolaşan Özsökmenler'e halkın yoğun ilgi göstermesi dikkat çekerken, bazı vatandaşlar temizlik konusundaki taleplerini dile getirdi. Özsökmenler, temizlik müdürüne talimat vererek gerekenin yapılmasını istedi.

(EST-GS-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title