Haberler

Diyarbakır'da Vali Güzeloğlu, buğday hasadını başlattı

Diyarbakır'da Vali Güzeloğlu, buğday hasadını başlattı

DİYARBAKIR'da, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla bu yılın buğday hasadına başlandı.

Sur ilçesine bağlı Alibardak Mahallesi'ndeki hasat töreni, Vali Güzeloğlu'nun biçerdövere binip, ilk hasadı toplamasıyla başladı. Güzeloğlu, Diyarbakır'da bu yıl 1,5 milyon ton buğday hasadı hedeflendiğini söyledi. Vali Güzeloğlu, 3 milyon 200 bin dekarlık alanda yapılacak hasatta, Türkiye ortalamasının 2 katına yaklaşan verim elde edileceğini belirtti. Dekar başına 400 kilogram civarında hasadın toplanacağını kaydeden Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bugün dünyanın ve ülkemizin en bereketli üretim havzalarından biri olan üretim merkezi, bereket merkezi Diyarbakır'ımızda buğday hasat sezonunun açılışında bir aradayız. Diyarbakır tarımsal üretimin her alanında, ülkemizin ve dünyanın sayılı üretim merkezlerindendir. Özellikle hububatta buğday merkezli bölgemizin üçüncü büyük üretim havzası ve üretim merkezinde, yaklaşık 1,5 milyon ton bu yıl buğday hasadını gerçekleştirmeyi bekliyoruz. Sezon başlarken, tüm çiftçilerimizden, vatandaşlarımızdan, hem Diyarbakır hem de bölge için bir uyarıyı yapmak istiyorum. Anızın yani harman sonrası toprakta kalan varlığın, asla yakılmaması gerekiyor. İnanıyorum ki ortak bir sorumluluk gösterilirse Diyarbakır ve bölgede bu anız yangınları giderek azalır, önüne geçmiş olacağız. Silvan projesi kapsamında 8 baraj ve 23 sulama projesinin tamamlanmasıyla il genelinde tarım yapılabilir bütün alanların sulandığı ve Türkiye'de ilk olarak her alanda tarımın suyla buluştuğu kent konumuna bizi ulaştıracak. 235 bin hektar alan, bu proje ile suyla buluşacak. Bunun hazırlıklarını da yapıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title