Haberler

Diyarbakır'da Türkçe-kürtçe Temizlik Kampanyası

Diyarbakır'da Yerel Gündem-21 ile 57 Çevre Gönüllüsünün Öncülüğünde 'Temizlik Bilinç Geliştirme Projesi' Türkçe ve Kürtçe Anonslar ile Kürtçe Söylenen Türkülerle Başlatıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''diyarbakırımızı Temiz Tutmak İçin Ortak Bir Kültürün Kolektif Bir ...

Diyarbakır`da Yerel Gündem-21 ile 57 çevre gönüllüsünün öncülüğünde `Temizlik Bilinç Geliştirme Projesi` Türkçe ve Kürtçe anonslar ile Kürtçe söylenen türkülerle başlatıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ``Diyarbakırımızı temiz tutmak için ortak bir kültürün kolektif bir çalışmanın ve anlayışın hakim olması lazım. Bütün mahallelerimizde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz`` dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi`nin de destek verdiği `Temizlik Bilinç Geliştirme Projesi` Bağlar Gürsel Caddesi`nde başlatıldı. Kürt sanatçı Civan Haco`nun `Diyarbakır evimizdir` adlı Kürtçe şarkıları çalınırken, bir araçtan Türkçe ve Kürtçe anonslarla, `Lütfen çöplerimizi poşetleyerek çöp toplama saatlerinde temizlik araçlarına verelim. Cadde ve sokaklara çöp atmayalım, evlerimizin önünü temiz tutalım. Sağlığınız için temizlik kurallarına uyun, yerlere tükürmeyin` denildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP`li Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ile esnaf ve vatandaşlara çöp poşetinin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe basılı broşürler dağıttı. Baydemir, bir toplumu ayırt edici en önemli özelliğin temizliğe vermiş olduğu önem olduğunu belirterek, ``Bir söz vardır aslan yatağından belli olur diye. Diyarbakır`ımızı temiz tutmak için ortak bir kültürün, kolektif bir çalışmanın ve anlayışın hakim olması lazım. Bütün mahallelerimizde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Temel hedefimiz yurttaşın kente sahip çıkmasını sağlamaktır. Şüphesiz ki belediyelerimizin bir görevi de temizlik faaliyetini yürütmektir. Ama yurttaşımızın da görevi kirletmemek, sahip çıkmaktır. Belirlenen saatlerde çöpünü belirlenen noktalara bırakmaktır. Ben bu projeye büyük bir katılım olacağına inanıyorum. Daha temiz bir Diyarbakır, daha çağdaş bir Diyarbakır için hep birlikte el ele vermemiz gerekiyor`` dedi.

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title