Haberler

Diyarbakır'da Turizm Çalıştayı Toplantısı

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından ''2009'da 1 milyon turist 180 bin kişiye iş'' hedefiyle Turizm Çalıştayı düzenlendi.

Kamu ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla Class Otel'de düzenlenen çalıştayda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, dünya genelinde yoğun turist ağırlayan kentlerin birer marka şehir olduğunu söyledi. Diyarbakır'ın da marka ve dünya şehri olma kapasitesine sahip olduğunu, bunun için herkesin birbirine destek olması gerektiğini ifade eden Baydemir, ''Diyarbakır'ı bugüne kadar turizmde hak ettiği noktaya getiremedik. Söz ve sloganla marka şehir olunamaz. Bununla

herhangi bir kişi veya kuruluşu eleştirmek amacında değilim. Kolları sıvayıp hep beraber çalışmalıyız. Kenti tarih, spor, sanat alanlarında turizm kenti yapmalıyız. Diyarbakır, kısa sürede sanayi ile kalkınma şansına sahip değildir. Bunu kabul etmeliyiz. Hizmet sektörüyle kısa sürede yoksulluğu giderme şansına sahibiz. Hizmet sektörünün en gelişkin dalı da turizmdir" dedi.

Baydemir, güvenlik ve istikrarın turizmin olmazsa olmaz koşulu olduğunu ancak Diyarbakır'ın bunu bekleyemeyeceğini kaydederek, ''Her gün Kudüs'ten güvenlikle ilgili haberler duyarız. Ancak, Kudüs'e giden yıllık turist sayısı bugün milyonla ifade ediliyor. Beklememek lazım. Gücümüzü birleştirirsek Diyarbakır hak ettiği noktaya kısa sürede ulaşacaktır'' diye konuştu.

Yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerinde kentin tanıtımı için büyük bir faaliyet yürüttüklerini de ifade eden Baydemir, Dicle Vadisi Projesi'nin bu kent için hayati bir proje olduğunu ve kentin kaderini değiştirecek büyüklüğe sahip olduğunu belirtti. Baydemir, "Bugüne kadar kenti hak ettiği noktaya getirebilmiş değiliz. Dicle Vadisi Projesi bu kent için çok önemli bir projedir. Ancak valilik bu işin içine girmezse olmaz, DSİ girmezse olmaz, Dicle Üniversitesi girmezse olmaz. Bunun yanı sıra Gazi Caddesi

Projesi, Yenikapı Projesi gibi projeler bu kente kimliğini kazandıracak projelerdir. Elbirliğiyle yapılacak projelerdir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Nedim Çizmeci ise, kentteki tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle son 4 ayda tanıtım atağına kalktıklarını söyleyerek, turizm fuarlarında önemli tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Diyarbakır'dan Almanya ve Kıbrıs'a direkt uçak seferlerinin başlaması taleplerini İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya ilettiklerini bildiren Çizmeci, ''Sayın bakanımızın desteğiyle kısa süre sonra Diyarbakır-Almanya uçak seferleri başlayacak.

Diyarbakır'ın kısa sürede kalkınmasının tek yolu turizmdir'' dedi.

(ME-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title