Haberler

Diyarbakır'da "Toplumsal Barış" Konferansı

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, Bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti İdari Yapısı Sistemi İçerisinde Kürtlerin Kendilerini İfade Etmesinin İmkansız Göründüğünü Söyledi.

DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, bugünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti idari yapısı sistemi içerisinde Kürtlerin kendilerini ifade etmesinin imkansız göründüğünü söyledi.

Demirtaş, Diyarbakır Barosu ve Alman Heinrich Böll Derneği tarafından "Toplumsal Barışın İnşası; Sivil Bir Anayasa Arayışı" başlıklı konferansın son gününde konuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda iki gün devam eden toplantıya DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ve Gazeteci yazar Kürşat Bumin konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta konuşan DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, halk olarak meşru bir talepte bulunduklarını belirterek, "Kendi ülkemizde, kendi ana vatanımızda özgür bir halk olarak Türkiye'de yaşayabileceğimizi savunuyoruz, inanıyoruz. Türkiye'de birlikte yaşamak mümkündür diyoruz. Ancak bugünkü devlet idari yapısı sistemi içerisinde Kürtlerin kendilerini ifade etmesi imkansız görünüyor" dedi.

Ortak vatanda yaşamanın mümkün olduğunu anlatan Demirtaş, "Ama Kürtlerin kendi dil problemlerini, kendi eğitim problemlerini kendi kültürünü yaşatma örgütleme problemlerini kendi bölgesel meclislerinde kendi kuracakları idari mekanizma ve yapı içerisinde çözmeleri, çözebilmeleri en mümkün olan yöntemdir. Özerklik dediğimiz de budur" diye konuştu.

(ME-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title