Haberler

Diyarbakır'da STK'lar doğal alanlarda temizlik seferberliği başlattı

Güncelleme:

Diyarbakır'da STK'lar doğal alanlarda temizlik seferberliği başlattı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü münasebetiyle 'Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele' sloganı ile başlatılan çevre temizliği kampanyasının bu haftaki durağı Birkleyn Mağaraları oldu.

Diyarbakır'da STK'lar doğal alanlarda temizlik seferberliği başlattı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 15 Eylül Dünya Temizlik Günü münasebetiyle 'Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele' sloganı ile başlatılan çevre temizliği kampanyasının bu haftaki durağı Birkleyn Mağaraları oldu. Lice ilçesinde bulunan ve eski dönemlerde yerleşim yeri olarak kullanılan Birkleyn Mağaralarında farkındalık oluşturmak için temizlik çalışması yapıldı.

DTSO Kadın Meclisi, GÜNTİAD, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Üniversal Çevre Teknolojileri ve TEMA Vakfı gibi kurumların temsilcilerinin de katılımıyla Diyarbakır'ın doğal yerleri, tarihi yerlerinde yapılan temizlik çalışmasının son durağı Birkleyn Mağaraları oldu. STK temsilcileri ve üyeleri, farkındalık oluşturmak için çevredeki çöpleri toplayıp temizlik çalışması yaptı.

"Amacımız çevreye duyarlı bir halk yetiştirmek"

DTSO Yönetim Kurulu üyesi Remzi Öcal, 15 Eylül Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında DTSO olarak yaklaşık 10 STK kuruluşuyla kampanya başlattıklarını söyledi. Geçen hafta Hazro'ya gittiklerini, bu haftada Lice Birkleyn Mağaralarına geldiklerini belirten Öcal, "Amacımız çevreye duyarlı bir halk yetiştirmek. Bu yönden de kamuoyundan da olumlu tepki aldığımız için doğamızı koruma anlamında bu etkinliği tamamladık. Finalimiz de haftaya Sur içinde yapacağız. Şuanda 90'na yakın arkadaş burada. Doğa, çok kirli bir durumdaydı. Biz bugünlük temizliği yaptık. Tabi bunu devam ettirmek için yerel yönetimler ve halkımızın biraz daha duyarlı olması lazım" dedi.

TEMA Vakfı Diyarbakır Kayapınar ilçe sorumlusu Nurcan Balta ise karantinanın ardından yerleşik halk ve bölgeden gelen insanların doğal alanlara akın etmeye başladıkların ifade etti. Vatandaşların akınıyla beraber ne yazık ki bir atık yığınının oluştuğunu aktaran Balta, "Biz sırf bu atık yığınına dikkat çekmek adına ayrıca doğal güzelliklerimizin de hem var olan şekilde korunması adına birde farklı yerleri de en azında Diyarbakır'ın böyle güzelliklerini duyurmak adına il temsilcileriyle beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Gelecek nesillere daha güzel bir çevre, yaşanılabilir bir çevre bırakmayı temenni ediyoruz. Amacımız o, umarım mesaj yerine gitmiştir" diye konuştu.

"Herkes elindeki çöpü poşete koyup atarsa, çöp toplamaya gerek kalmaz"

DTSO Turizm Platformu Sözcüsü Alaadin Tan ise DTSO öncülüğünde, STK'larla beraber Diyarbakır'da çevre bilincini üst seviyeye çıkarabilmek için bir gezi düzenlediklerini dile getirdi. Burada çevrenin önemine dikkat çekmek istediklerini aktaran Tan, "İlimizde hem turistik hem de kültürel amaçlı seyahatlerde bu gibi yerlerin kullanılması için çalışmalar yaptık. Herkes elindeki kullandığı çöpü kendisi bir poşete koyup atarsa, zaten çöp toplamaya gerek kalmayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title