Haberler

Diyarbakır'da, sönmüş volkanik taşlardan asfalt üretilecek

DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce sönmüş volkanik Karacadağ'ın eteklerinden çıkan, kent için tarihi öneme sahip bazalt taşlarının asfalta dönüştürüleceği tesis, hizmete açıldı.

DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce sönmüş volkanik Karacadağ'ın eteklerinden çıkan, kent için tarihi öneme sahip bazalt taşlarının asfalta dönüştürüleceği tesis, hizmete açıldı.

' Diyarbakır taşı' olarak bilinen, volkanik Karacadağ'daki bazalt taşının asfalta dönüştürülmesi için Bağlar Belediyesi'nce kurulan tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin katılımıyla Karacadağ bölgesinde açılışı yapılan tesiste, bazalt taşından yılda 600 bin ton asfalt üretilmesi hedefleniyor. Törende konuşan Güzeloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'na teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Emaneti devraldığından beri heyecanla aşkla çalışan belediyeciliği hizmet anlamında anlayan, beldesine hizmet götürmede daha iyi ve daha güzel neler yapabileceğinin gayreti içinde olan bugün de böylesi güzel bir tesisi hizmete kazandıran Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu kardeşimi ve ekibini içtenlikle tebrik ediyorum. Bağlar gibi ismiyle müsemma Diyarbakır'ın bağlarıyla bir dönem anılan bu güzel beldesi ne yazık ki belediye olduğundan bu güne hizmet anlamında belki de en eksik kalan en şansız beldesi oldu. Fiziksel altyapıdan sosyal üst yapıya kadar milletin hizmeti için gönderilen kaynakları Bağlar'da yaşayan aziz ve değerli hemşerilerimize aktarmak yerine, ihanetin düşüncesine sahip olanlara onun destekçilerine ve Kandil'e kadar uzanan bir zincirde aktaran zihniyet Bağlar insanının gelişmesinin kalkınmasının iyiye gitmesinin ve iyiyi yaşamasının hep önünde engel oldu."

Başkan Beyoğlu ise tesisin açılmasıyla belediye olarak büyük tasarruf sağlayacaklarını dile getirerek, "Tüketen değil üreten belediye olacağız. Bu tesisimiz de bunun en güzel örneğidir. Bağlar Belediyesi'nin yıllık asfalt ihtiyacı yaklaşık 50 milyon TL. Bu tesis ile birlikte hem belediyemizi bu giderden kurtaracağız hem de belediyeye gelir kazandıracağız. Yıllık 600 bin ton asfalt üreteceğiz. Kendi belediyemizle beraber 5 belediyenin daha asfalt ihtiyacı karşılanmış olacak. Kaynakları sağlam olan belediye daha rahat hizmet eder. Tüketen değil üreten belediye olacağız. Bu tesisimiz de bunun en güzel örneğidir" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bağlar Belediyesi Diyarbakır Karacadağ Bağlar Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title