Haberler

Diyarbakır'da Sibirya Soğukları

Diyarbakır'da Son 30 Yılın En Soğuk Günleri Yaşanırken, Kentte Sis ve Yoğun Buzlanma Yaşamı Olumsuz Etkiliyor.

Diyarbakır'da son 30 yılın en soğuk günleri yaşanırken, kentte sis ve yoğun buzlanma yaşamı olumsuz etkiliyor.

Hava sıcaklığının eksi 23 dereceye düşmesiyle birlikte kent genelinde binaların su boruları don tutarken, çoğu mahalle ve sokaklarda ise buzlanmalar meydana geldi. Soğuk günlerin devam ettiği kentte bazı çatılarda buzdan saçaklar oluşurken, soğuk havanın etkisiyle oluşan sis nedeniyle gece saatlerinde yer yer görüş mesafesi 3 metreye kadar düştü. Parklarda bulunan ağaçların dalları tamamen buz tutarken, soğuk havadan korunmak isteyen vatandaşlar ise bere ve puşi takarak dışarı çıkıyorlar.

Diyarbakır'da şimdiye kadar böyle bir soğuk yaşamadıklarını söyleyen Mehmet Akyazı isimli vatandaş, "Ben 45 yaşındayım ve bu kadar soğuk bir kış görmemiştim" dedi. 12 senedir Diyarbakır'da olduğunu belirten Hadi Han isimli vatandaş ise, "Diyarbakır'da 12 yıldır ikamet ediyorum. İlk kez bu kadar soğuk bir hava görüyorum. Her taraf buz tutmuş durumda" diye konuştu.

Soğuk hava ve buzlanma sebebiyle şehir içi ulaşım güçlükle yapılırken, vatandaşlar mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmıyor. Mahmut Ayvaz isimli taksici, soğuk havalar sebebiyle hiç müşteri bulamadıklarını ifade ederek, "Ben taksiciyim ve soğuk havalar nedeniyle sabahları arabamı çalıştıramıyorum, buz tutuyor. Vatandaşlar soğuk nedeniyle sokağa çıkmıyor ben de para kazanamıyorum. Biz bu soğuk hava nedeniyle rezil olduk ve ilk defa böyle soğuk hava gördük" şeklinde konuştu.

(RB-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title