Haberler

DİYARBAKIR - Sezai Karakoç için anma programı düzenlendi

Güncelleme:

Yazar, şair ve fikir insanı Sezai Karakoç için memleketi Diyarbakır'da anma programı gerçekleştirildi.

Yazar, şair ve fikir insanı Sezai Karakoç için memleketi Diyarbakır'da anma programı gerçekleştirildi.

Ak Parti İl Başkanlığınca merkez Yenişehir ilçesindeki Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, 16 Kasım'da 88 yaşında hayatını kaybeden Karakoç anıldı.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, törende gazetecilere, Karakoç'un sadece büyük bir şair ve edebiyatçı olmadığını, aynı zamanda büyük bir düşünür ve İslam medeniyet tasavvur şairi olduğunu söyledi.

Karakoç'u andıklarını dile getiren Eker şöyle konuştu:

"Türk edebiyatının önemli köşe taşı şairlerindendi. Bir de mütefekkir tarafı var. İslam medeniyet tasavvurunun diriliş mefkuresinin aynı zamanda öncüsüydü. Bütün hayatını da bu düşünceye adadı. Bunun için mücadele etti. Medeniyetimizin son birkaç yüz yıldır içinde yaşadığı sorunları sarsarak yani geleneğe yaslanıp karşı duruyor. Bu sarsıntıyla birlikte bir umutsuzluk yok, bir diriliş muştusunu da beraberinde getiriyor. Onun için fikir ve düşünce dünyamızın, şiir göğümüzün kartalıdır diyorum."

Karakoç'un gerçek bir ahlak insanı olduğunu ifade eden Eker, "Maalesef Sezai Karakoç çok iyi tanınmıyor, bilinmiyor. Biz aslında neyi kaybettiğimizi de henüz çok iyi anlamış değiliz. O nedenle Sezai Karakoç'u anlatmak, onun bıraktığı eserlerden, onun edebiyat dünyasına miras bıraktığı şiirler üzerinden, kitapları üzerinden, yayımladığı dergi nüshaları üzerinden onu anlamak, tanımak, tanıtmak bizim için de gençlik içinde önemli." diye konuştu.

Karakoç'un adının verildiği kültür merkezinde belki de ilk defa bu kadar anlamlı bir program yapıldığını dile getiren Eker sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam medeniyet tasavvurunun bütün mirasçılarını ve bütün insanlığı ilgilendiren bir mesajı var onun. O mesajı doğru tanıma, doğru anlama, doğru kavrama, doğru anlatma ve yaşama açısından Sezai Karakoç'un anlaşılması ve anlatılması önemli. O, bu topraklarda doğdu. Şiirinde de mefkuresinde de hep bu coğrafya var. Yani yukarı Mezopotamya, Ergani ve Diyarbakır var. Biz de onun mirasına sahip çıkma, onun bıraktığı yerden düşüncesini hatırlama, yaşama ve yaşatma ödevindeyiz."

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sezai Karakoç Milletvekili Diyarbakır AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title