Haberler

Diyarbakır'da "Savaşa ve Irkçılığa Hayır Mitingi" Düzenlendi

Hak-par Genel Başkanı Sertaç Bucak, Irak Anayasasına Göre Oluşturulan Bölgesel Kürt Federe Yönetimi'nin Anayasal Bir Değişim Olduğunu Belirterek, "Kürt Federe Yönetimi'nin Geleceğine, İstikrarına Silahlı Eylemle Zarar Veren PKK Silahlı Eylemlerden Vazgeçip Silahlarını Gömmelidir" Dedi.

HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, Irak anayasasına göre oluşturulan Bölgesel Kürt Federe Yönetimi'nin anayasal bir değişim olduğunu belirterek, "Kürt Federe Yönetimi'nin geleceğine, istikrarına silahlı eylemle zarar veren PKK silahlı eylemlerden vazgeçip silahlarını gömmelidir" dedi.

Diyarbakır'da Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) tarafından "Savaşa ve Irkçılığa Hayır" mitingi düzenlendi. Mitingde sözde Kürdistan devletini anlatan şarkılar çalınırken, Kürdistan lehine sloganlar atıldı. HAK-PAR ve KADEP tarafından "Savaşa ve Irkçılığa Hayır" mitingine 400 kişi katıldı. Mitingde konuşan HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, Irak anayasasına göre oluşturulan Bölgesel Kürt Federe Yönetimi'nin anayasal bir değişim olduğunu belirterek, "Irak devleti,

kısa süreye rağmen barışçı ve istikrarlı bir ortamda geçmişin yaralarını sarıyor. ABD Başkanı Bush da Federe Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Beyazsaray da görüşürken kendisine "Sayın Başkan" diye hitap etti. Onun için ABD ve AB ülkeleri başkent Erbil'de konsolosluk açmak için sıraya giriyor. Rusya ve Çin gibi büyük devletler bu demokratik oluşumla ilişkilerini üst düzeye çıkarmak için görüşmeler yapıyorlar" dedi.

Ayırımsız dostane ilişkilerden yana olduklarını anlatan Bucak, sözlerine şöyle devam etti: "Birbirlerinin egemenlik haklarına saygı gösterilmesi esastır. Son günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bölgesel kürt yönetiminin gerilimi düşürücü açıklamalarına önem veriyoruz. İlişkilerde sağduyulu ve diplomatik teamül geçerli olmalıdır. Sorunların çözümünde diyalog temel alınmalı. Bu yolda atılacak adımları biz Kürtler destekliyoruz."

PKK EYLEMLERDEN VAZGEÇİP SİLAHLARINI GÖMMELİ

HAK-PAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, terör örgütü PKK'ya çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "PKK şiddet politikasından vazgeçmelidir. Silah bırakmalıdır. Kürt Federe yönetiminin geleceğine, istikrarına ve gelişmesine silahlı eylemleri ile zarar veren PKK silahlı eylemleri ve bir bütün olarak şiddet politikasından vazgeçmelidir. Silahlı mücadele, artırılan şiddet sarmalı ve buna dayalı politika kürtlerin meşru hakları için mücadelesinin önünde bir engeldir. Statükocu güçlerin, AB düşmanlarının bunu

Türkiye'de demokratik ve özgür gelişmenin önünde bir koz olarak kullanmasına fırsat vermemelidir. Şiddet çıkmaz sokaktır, kandır, yıkımdır."

Sertaç Bucak, konuşmasında MHP ve CHP'nin tutumunu eleştirdi.

(SK-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title