Haberler

Diyarbakır'da PKK'nın Bomba Yüklü Traktörü Ele Geçti, Çatışmada 1 Terörist Öldü (3)

Valilik: UZAKTAN KUMANDA DUZENEKLİDiyarbakır Valiliği'nden HKK'nın ele geçirilen bomba yüklü traktörüyle ilgili yapıyan açıklamada, patlayıcının TNT ile güçlendirilen 2-3 ton amonyum nitnat ile desteklendiği belirtildi.

Valilik: UZAKTAN KUMANDA DUZENEKLİ

Diyarbakır Valiliği'nden HKK'nın ele geçirilen bomba yüklü traktörüyle ilgili yapıyan açıklamada, patlayıcının TNT ile güçlendirilen 2-3 ton amonyum nitnat ile desteklendiği belirtildi. Traktörü kullanan PKK'lı teröristin çatışmada öldüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bölücü Terör Örgütü tarafından yapılan Mayın/EYP patlatma ve bombalı araç ile saldırı türünde eylemlerin önlenmesi, terör örgütü mensuplarının yakalanması, şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilmesi, il/ilçe merkezleri ile köy/mahalle giriş çıkışlarını kullanmalarının engellenmesi ile özellikle silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı maddelerin ele geçirilmesi maksadıyla icra edilen yol kontrolleri kapsamında; 21 Mayıs 2016 tarihinde saat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş Köyü bölgesinde yapılan yol kontrolü esnasında dur ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktör (Bombalı araç) ele geçirilmiştir" denildi.

Açıklamada, patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde inceleme yapıldığı belirtilerek şöyle devam edildi:

"TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek maksadıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, 3 elektrikli fünye, infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi 4 büyük pille desteklendiği tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür. Ayrıca patlayıcı madde yüklü traktörü (Bombalı araç) kullanan 1 erkek bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, bölücü terör örgütü mensubu üzerinde 1 adet ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda, 3 kilometre menzilli ve 1 otomobil araç kumandası olmak üzere 2 kumanda ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde, Patlayıcı İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde imha edilmiş olup, patlama sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Diyarbakır Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title