Haberler

Diyarbakır'da Mezarlık Ziyareti Gerginliği

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 Tarihinde Meydana Gelen ve 11 Kişinin Öldüğü Olayların Yıldönümü Sebebi ile Bir Tören Düzenlendi.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde meydana gelen ve 11 kişinin öldüğü olayların yıldönümü sebebi ile bir tören düzenlendi.

Diyarbakır'da geçtiğimiz yıl yaşanan olayların yıldönümü sebebi ile bir anma töreni düzenlendi. 11 kişinin öldüğü olayların yıldönümü sebebi ile Yeniköy Mezarlığı'nda yapılan anma törenine alt kademe belediye başkanları, Demokratik Toplum Partisi (DTP) il yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören öncesi sloganlar eşliğinde mezarlığa yürüyen yaklaşık 300 kişilik grup, olaylarda hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Burada bir konuşma yapan DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğulları, "Bu olaylar sonucu 11 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenleri barış ve demokrasi şehidi ilan ettik. Son dönemlerde konuşturulan yeni konsept, bugün tüm derinliği ile devam ediyor. Hala barış ve demokrasi taleplerimizi duymayan kulaklar, görmeyen gözler var. Bunların duyması ve işitmesi için daha çok mücadeleyi yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Daha sonra dağılan gruptan bir kişiye, polis kimlik sormak istedi. Ara sokağa kaçan şahıs, yaşanan kovalamacadan sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çocuklardan oluşan 15-20 kişilik bir grup ise teröristbaşı lehine slogan atıp ara sokaklara kaçtı.

(ME-FA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title