Haberler

Diyarbakır'da 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Etkinliği

Güncelleme:

Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 81 ilde düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı Diyarbakır'da 105 öğrencinin katımıyla düzenlendi.

Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 81 ilde düzenlediği "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı Diyarbakır'da 105 öğrenci ile düzenlendi.


2016 yılının Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Bakliyat Yılı" olarak ilan edilmesi nedeniyle 23-25 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır'da bazı ilköğretim okulları 4. Sınıf öğrencileri ile birlikte "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.


Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 81 ilde düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" programı ile Diyarbakır bazı ilköğretim okulları 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 105 öğrenci, 3 grup olarak günübirlik düzenlenen gezi ve programlara katıldılar.

Böcek Laboratuvarı, Gül Bahçesi ve Seralar Gezdirildi

Lider Çocuk Tarım Kampı programı kapsamında ilk etapta, Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ziyaret edildi. Doç. Dr. Ahmet Bayramoğlu, Dr. Ferhat Öztürk, Zir. Yük. Müh. Hatice Gül Akbalık ve Ziraat Mühendisi Erhan Akalt'ın rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette çocuklara, Fakülteye ait Böcek laboratuvarı, gül bahçesi ve seralar gezdirilerek mekânlarla ilgili bilgiler verildi.

Çikolata Fabrikasını da Gezip, Fidan Diktiler

Ayrıca Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde bulunan yerel bir Çikolata Fabrikasını gezen çocuklar, çikolatanın üretilirken hangi aşamalardan geçtiğini ve fabrika CEO'su Yüksel Kaya'dan çikolata yapımı hakkında merak ettikleri birçok bilgiyi sorma fırsatını yakaladılar. Daha sonra Diyarbakır Merkez İlçe Bağlar Minik Eller Anaokulu bahçesine her öğrenci birer fidan dikti. Kampın sonlarına doğru, Müdürlük Konferans salonunda, sağlıklı beslenmenin önemi, Sütün beslenmedeki yeri ve 2016'nın Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmesi nedeniyle Bakliyatın Sağlıklı Beslenmedeki yeri konularında; konu uzmanlarınca sunum ve eğitim verildi.


Palyaço Eşliğinde Eğlendiler

İl Müdürlüğü bahçesinde palyaço eşliğinde eğlenen çocuklar daha sonra İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker ile bakliyatın sağlığımızdaki yeri ve önemi ile ilgili bir süre sohbet ederek fotoğraf çekimi gerçekleştirdiler. İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın katılan öğrencilere teşekkürlerini sunmasının ardından Lider Çocuk Tarım Kampı sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title