Haberler

Diyarbakır'da Kutlu Doğum Mitingi

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından oluşturulan 'İnanç Komisyonu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamasında Kürtçe mevlit okundu.

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından oluşturulan 'İnanç Komisyonu'nun düzenlediği 'Kutlu Doğum Haftası' kutlamasında Kürtçe mevlit okundu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nimettullah Erdoğmuş, "Buradan tutuşturan meşale bütün Ortadoğu'nun kurtuluşuna inşallah ışık tutacaktır. Karanlıklar dağıldı, zulüm ebediyen bu topraklarda asla ve asla yer bulamayacak" dedi.

DTK öncülüğünde Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki Nevruz Parkı'nda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamındaki mitinge Diyarbakır İl Müftülüğü'nden emekli olduktan sonra HDP'den kentte 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterilen Nimettullah Erdoğmuş, HDP ve DBP'liler, bölgeden din adamları ile binlerce kişi katıldı. Kürtçe mevlit ve duaların okunduğu mitingde HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Nimetullah Erdoğmuş, bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı sarayını eleştiren Erdoğmuş, şöyle dedi:

"Özgürlüğümüzü bize veren, bize bahşeden dinimizi öylesine farklı yaşıyoruz ki, saray değil bir çamur evde yatan Peygamberden sonra bazı sıfatlar adı altında saraydan emirlerle yaşamımızı değiştirdik dinimize de maalesef unuttuk. Bu nevruz meydanından haykırıyoruz ve diyoruz ki, Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem efendimizin sarayı yoktu. Kendi eliyle yaptığı çamurdan bir evi vardı. Bugün dünyaya saltanat ideolojisinin sembolü olan saraylar dayatarak adeta ihtişamın gücü kuvveti bu şekilde ruhsuz yerleri arayarak esasta köleliğe doğru meyan olarak insanları bu şekilde yönlendirerek İslam dünyasının büyük problemini ilan etmektedirler. Gerçek problemimiz dün neydiyse işte bugün de odur. Bugün de diyoruz ki, köleliğe paydos, efendiliğe paydos, kodamanlığa paydos diyoruz. Eşitliğe, adalete, kardeşliğe, hürriyete omuz omuza vererek hakiki sulh ve barış için fedakarlığa evet diyoruz. Bu halk öyle fedakarlıklarla, öylesine felaketlerle, öylesine bedellerle azadi ve özgürlük uğruna öylesine mücadeleler verdi ki dönüp baktığımıza da şu ümidi ilan etmekten kendimizi alıkoyamıyoruz. Diyoruz ki; bu emeğin, bu uğraşın sonucunda, fedakarlığın neticesinde inanıyoruz ki artık terci saadet doğmak üzeridir. Güneş doğuyor, artık karanlıkların zulmün nasıl ki her şey ölümlüyse, nasıl ki dünyada her şey faniyse diyoruz ve ilan ediyoruz. Buradan tutuşturan meşale bütün Ortadoğu'nun kurtuluşuna inşallah ışık tutacaktır Karanlıklar dağıldı, zulüm ebediyen bu topraklarda asla ve asla yer bulamayacak, bu topraklardan tutuşturulan barış meşaleleri sadece bizim halkımıza değil, sadece Anadolu halklarına değil, tüm Ortadoğu'nun kurtuluşuna ışık tutacaktır." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

adanalı:

az samimi olun be dini siyasete alet ediyorlar diyordunuz . . bakın peygamber sevdalılarına mevlit etkinliğinde siyasiler siyaset yapıyorlarmı yoksa sadece islamı mı anlatıyorlar . . . işte bu yüzden islamıi etkinlik size baya bir beden büyük geliyor olmuyor. . sizler bir kaç bin kişi ile peygamber sevdalıları milyon kişi ile etkinliği gerçekleştiriyor. . . onların derdi islam sizin derdiniz islam algısı üzerinden oy kaygısı. . . ama helal olsun bu peygamber sevdalılarına size bile kutlu doğum etkinlik programı düzenlettiler ya daha ne olsun

12
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

1000 kişilik bir topluluğu görüp üzerinde yorum yapıp haber yapanlar, 1500000 bir buçuk milyon kişinin katıldığı muazzam organisazyonu görmeyip basınında yer vermeyenlerin insanlığından şüphe edilir. ikiyüzlülük, münafıklık ve yüzsüzlük derler buna.

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hİZBULLAH BUNLARI İMANA GETİRMİŞ

4
0
yanıtYanıtla
sonnefes şehadetmobilWeb@haberler.com:

Gün gelecek mustazaf peygamber sevdalilari onları hacca da gönderecek

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

binlerce kişimi katılmış ?cesaretiniz olsaydı kamera açısını yukarıdan çekip öyle haber yapardınız. senaryoyu siz yazıp, siz oynuyorsunuz. bu safsatanlığa da sizden başka kimse inanmıyor. buna emin olun.

3
0
yanıtYanıtla
BingölmobilWeb@haberler.com:

Amaç kutlu doğum değil fitne öyle olmasaydı neden her sene peygamber sevdalılarının düzenlemiş olduğu kutlu doğum mitinginden 1 gün önce düzenliyorlar Madem niyet salih ise bir hafta önce düzenleyin... Birgün önceden yapıp milletin kafasını karıştırıyor... Bugün mu yarın mı acaba gibi.... Amaç fitne...

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title