Haberler

Diyarbakır'da Kalkınma Hibeleri Bilgilendirme Toplantısı

Güncelleme:

Diyarbakır'da Kırsal Kalkınma Hibeleri Ekonomik Yatırımlar Tebliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Plan çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 8. Etap Kapsamında uygulamaya konulan Tebliğ, Uygulama Rehberi ve ekleri hakkında toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar başkanlığında KKYDP kapsamında yapıldı. Toplantıda 8. Etap ile ilgili konular başvurular ve yapılması gerekenler hakkında idari ve teknik bilgiler tartışıldı, karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Remzi Çekiç, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, tarımsal birlikler, buna bağlı kooperatif ve yatırımcı firma yetkilileri ile çiftçiler ve danışman firma yetkilileri katıldı.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Diyarbakır Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title