Haberler

DİYARBAKIR'DA İHTİYAÇ SAHİBİ ÇİFTÇİLERE MALZEME DAĞITIMI

Güncelleme:

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, kaymakamlıkların tespit ettiği ihtiyaç sahibi çiftçilere, süt sağma makinası, küçükbaş hayvan banyosu, badem silkeme ve soyma makinası gibi malzemeler düzenlenen törenle teslim edildi.

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından, kaymakamlıkların tespit ettiği ihtiyaç sahibi çiftçilere, süt sağma makinası, küçükbaş hayvan banyosu, badem silkeme ve soyma makinası gibi malzemeler düzenlenen törenle teslim edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca, tarımsal faaliyetlerinde işlerini kolaylaştırmak amacıyla, kaymakamlıklarca tespit edilen ihtiyaç sahibi çiftçilere yönelik proje gerçekleştirildi. Proje kapsamında temin edilen 100 süt sağma makinası, 4 küçükbaş hayvan banyosu, 10 badem silkeleme makinası, 10 badem soyma makinası, 20 üzüm pres makinası ve 45 bin 500 metre muhtelif çapta sulama borusunun dağıtımı için Kayapınar ilçesinde tören düzenlendi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ziraat odalarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Diyarbakır'ın hem tarımsal faaliyetlerde hem de hayvancılık faaliyetlerinde ülkenin lokomotifi olan illerden biri olduğunu söyleyen Vali Münir Karaloğlu, Biz de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak klasik belediye hizmetleri yanında özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerinde, onların işini kolay kılacak, onların işini bereketlendirecek faaliyetlerimiz oluyor. Kırsalda özellikle hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvan içme suyu göletlerimiz var. O göletlerin geçen sene bir kısmını tamir ettik, bu sene yenilerini ilave etmeye devam ediyoruz. Yine Kulp ilçemizde ipekböcekçiliği, Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden, yine bahar döneminde 20 bine yakın dut fidanı dağıtmıştık. Felaketlerin yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bir taraftan yangın, sel felaketleri bir taraftan da kuraklık. Bu sene Diyarbakır'ın yaylalarında, meralarında hayvanlarımız içme suyuna ulaşamadığı için, hayvanların erken meradan dönmesi riskine karşılık Tarım ve Orman Bakanlığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak bir ortak proje yaptık. Tankerlerle kırsala su taşıdık. Orada 10 tonluk, 15 tonluk su depoları oluşturduk ki hayvanlar yayladan, meradan erken inip ekili arazilere baskı uygulamasın. İşte bütün bu faaliyetlerin maksadı kırsalda yaşayan vatandaşımızın işini kolaylaştırmak, onların gelirini artırmak. Bu ve benzeri faaliyetlere önümüzdeki dönemde devam edeceğiz. Yeter ki çiftçimiz toprağından kopmasın, hayvancılığından vazgeçmesin. Biz devlet olarak belediye olarak elimizdeki imkanlarla her zaman çiftçimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title