Haberler

Diyarbakır'da Havuz Davası

Diyarbakır'da, Kayapınar Belediyesi Tarafından Yaptırılan Havuzun Sözde "Kürdistan" Haritasına Benzemesi Nedeniyle Açılan Davada, Duruşmaya Katılmayan Sanıklardan DTP'li Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in Polis Zoruyla Mahkemeye Getirilmesine Karar Verildi.

Diyarbakır'da, Kayapınar Belediyesi tarafından yaptırılan havuzun sözde "Kürdistan" haritasına benzemesi nedeniyle açılan davada, duruşmaya katılmayan sanıklardan DTP'li Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in polis zoruyla mahkemeye getirilmesine karar verildi.

Kayapınar beldesinde sözde "Kürdistan" haritası şeklinde yapılan havuz nedeniyle açılan davada yargılanan Belediye Başkanı Zülküfü Karatekin, inşaat mühendisleri Ahmet Sis, Mehmet Gündoğan ve ziraat mühendisi Mehmet Askeri Kelekçi ile Mustafa Sencar ilk kez hakim karşısına çıktı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya mazeret bildirmeyen DTP'li Belediye Başkanı Karatekin katılmazken, diğer 4 sanık ile avukatları duruşmada hazır bulundu.

Havuzun müteahhidi inşaat mühendisi sanık Mehmet Gündoğan, ilk projede havuzun elips şeklinde olduğunu ifade ederek, "Söz konusu projeye göre inşaata başladım. Henüz çalışma aşamasında iken yani havuzun inşasına başlamadan önce kontrolör amiri inşaat mühendisi sanıklardan Mehmet Sencar, A-4 kağıdına çizilmiş dava konusu havuzun krokisini getirdi. Onun getirdiği projeye göre havuzun inşaatına başladık. Ben muhatap olarak onu aldığım için getirilen projeye uydum. Zaman zaman gelip havuzun inşasını da

kontrol ediyordu. Ben tamamen belediyenin istekleri doğrultusunda ve projeye göre hareket ettim. Dolaysıyla hiçbir şekilde suç işlemiş değilim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra usule uygun tebligata rağmen duruşmaya gelmeyen Kayapınar Belediye Başkanı sanık Zülküf Karatekin hakkında 'zorla getirme' müzekkeresi düzenlenmesine ve yasadışı örgüte ait veya sempatizanı internet siteleri ya da diğer örgütsel içerikli belgelerde "Kürdistan" olarak nitelendirilen bölgeye ilişkin kullanılan haritaların bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Aralarında bir belediye başkanı ile 4 mühendisin bulunduğu davada, sanıklar hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak" suçundan 1-5 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

(AŞ-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title