Haberler

AK Partili ve BDP'liler arasında Gerginlik

Güncelleme:

Diyarbakır'da parti bayrağı ve flaması asılması gerekçesiyle BDP ve AK Parti üyeleri arasında çıkan gerginlikte bir kişi yaralandı.

Diyarbakır'da yaşanan flama asılmasıyla ilgili yaşanan gerginlikle ilgili AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ensarioğlu: "Bayraklarla seçim alınmaz, seçim sandıkta alınır. Sandıkta kendimize güveniyoruz." dedi.Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

SÖZLÜ TARTIŞMA YAŞANDI

Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesinde Diclekent Bulvarında yer alan AK Parti seçim bürosunun önündeki kavşağa seçim çalışmaları kapsamında parti bayrağı ve flaması asmak isteyen BDP ve AKP üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

1 KİŞİ YARALANDI

Tartışmanın bıçaklı ve silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu bir kişi yaralandı. Yaralı kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri anonsla iki grubu sağduyuya davet etti.

AK PARTİ ADAYINDAN AÇIKLAMA

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu seçim bürosunda yaptığı açıklamada, bu seçimin huzur ve barış içerisinde, gerginlik yaşanmadan geçmesini istediklerini belirtti.

PARTİLİLERE UYARIDA BULUNDUM

Diyarbakır'da BDP'nin yaklaşık 30 seçim bürosu bulunduğunu ifade eden Ensarioğlu, şöyle konuştu: "Bu seçim bürolarının önüne asla AK Parti flamaları asmadık. BDP bayraklarının bulunduğu yerlere kendi bayraklarımızı asmamaya özen gösteriyoruz. Seçim büromuzun önünde bulunan kavşağı arkadaşlarımız süslemeye gittiğinde BDP'den de bazı kişiler kavşağı flamalarıyla süslemek istemiş. Arkadaşlarımız uyarılarda bulunmuş. Kendilerinde de bıçak bulunuyor. Biraz ötede otobüste adamlarını bekletmişler. Onların seçim büromuzun önünü süslemelerini tahmin bile etmezdik. Seçim çalışmalarında partili arkadaşlarımıza, kavgadan, tartışmadan uzak kalmaları ve kendilerine laf edilse bile karşılık vermemeleri konusunda uyarılarda bulundum."

"DİYARBAKIRLILAR ZARAR GÖRÜR"

Yaşanan olayda yaralananlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Ensarioğlu, seçime daha uzun bir süre olduğunu, seçimin bu gerginlikle gitmesinin Diyarbakır'a ve partilere zarar vereceğini belirtti.

Ensarioğlu, seçim çalışmaları sırasında sağduyulu olunması gerektiğini vurgulayarak, "Siyasi nezaket ve güzellik içinde bu seçimi geçirmek istiyoruz. Önemil olan bu şehrin bayraklarla süslenmesi değildir. Bayraklarla seçim alınmaz, seçim sandıkta alınır. Sandıkta kendimize güveniyoruz. Hiç bayrak asmasak da olur. Yeter ki bu şehirde kavga ve gürültü olmasın" diye konuştu.

KIŞANAK'TAN AÇIKLAMA

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ile eski Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı da olay yerine gelerek bilgi aldı.

Kışanak, burada yaptığı açıklamada, partilerinin bayraklarını asmak isteyen 6 kişiye AK Parti seçim bürosundan gelen elinde silah ve sopa bulunan kişilerin saldırıda bulunduğunu ileri sürdü."Partimize yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olay sonrasında buraya gelen polisler arkadaşlarımızın uyarılarına rağmen arkalarına kaçan saldırganları gözaltına almamıştır. Gözaltına alınan kişi elinde silah bulunduğu için alınmıştır. Arkadaşlarımızın çok açık tanıklığı var. Sopalarla hazırlıklı gelen 3 kişi silah çekmiştir" diyen Kışanak, bunlardan sadece birisinin gözaltına alındığını savundu.

"PROVEKE ETMEK İSTİYORLAR"

"Bunlardan sadece birisi gözaltına alındı. Belli ki birileri bu seçim sürecini provoke etmek istiyor. Birileri bu kentte huzursuzluk ve çatışma ortamı istiyor. Bunu yapanlar açık ve net bu saldırganlardır. Arkadaşlarımız hepsini tanıyor. Birazdan bu kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklar. Biz bu kentin sahipleriyiz. Bu kent sahipsiz değildir. Diyarbakır halkının seçimdeki tercihi ve iradesi de bellidir. Halkımızın sağduyuya ve sükunet içerisinde provakatörleri ve saldırganları boşa çıkartacak bir yaklaşım içerisinde olacağından eminim. Saldırganları lanetliyor, yaralı arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum."

Öte yandan olay yeri inceleme ekipleri de olay yerinde inceleme yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Kayapınar Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Taxdogan1998@arcor.de:

Su bdp ye haddini gösterin diyarbekirli kardeslerimizde sesleri soluklari kesilsin Allah icin.

15
31
yanıtYanıtla
serhat amedliserobahar@mynet.com:

hangi mantıkla gelip diyarbakır gibi bir yerde bdpye saldırıyorsunuz ..seçimdne önce kan dökülsün mü istiyorsunuz bundan sonra böyle bir taşkınlık yaparsanız bedelini canınızla ödersiniz akp veya diğerleri. ulan adam akıllı haber yapın kendileri sçeim bürosunun uzağında bayrak asıyorlar bdpnin seçim bürosunun yanındada akp bayrakları var.. sizler gidip silah ile tarıyorsunuz. iki bdpli silahla yaralandı.. yaralıların bdpli oldugunu soylemekten bile aciz bu haber sitesi.. ensarioğlunun açıklamalarını sanki doğrumuş gibi anlatmışsınız gülten kışanakın açıklamalarının sonuna ileri sürdü veya iddia etti koymuşsunuz işte bu kadarsınız bölücü basın

16
11
yanıtYanıtla
AMEDOSilvan@yahoo.de:

Bende bir Ahmedli olarak size (BDP) ye söylüyorum.Kuyrukculugun sonu ayakciliktir. Sizlere müstahak. BDP ye oy mu Zirnik vermem BDP ye Oy vermektense bos atarim. Gezide Dansöz gibi Kivirdiniz 17 Aralikta yine Kivirdiniz. AKP ye ayakcilik yaptiniz. AKP nin Avukatligina kalktiniz. Robiskileri cabuk unuttunuz. Simdi size müstahak. Ayakcilara döneklere silahta cekerler Bicakta cekerler. Ilkeli ve Dürüst olun. Sizler Ilkeli Istikrarli Dürüst olmadiktan sonra Pion olarak daha cok kullanilirsiniz. Sonrada bir kenara atilirsiniz.

7
16
yanıtYanıtla
seroamedseroamed@hotmail.com:

ulan amedli olamazsın sen bir amedli nasıl olurda ben bdpye oy vermem der.. başka partimi var lan siyaset dediniz adamlar siyaset yapıyor daha ne istiyorsunuz bdpden

yanıt0
yanıt0
AHMEDOSilvan@yahoo.de:

Sero Ahmed Hemde sap..a kadar AHMED liyim senden de Kral Ahmedliyim. Peki sen Cevapla Bir BDP nasil kalkarda kendi Katilini Robiski Katilini savunur. Kalkar nasil 17 Araligi parelel Devlet isi diye yorumlar. Adam gibi üzerine varmak varken nasil cekingen kalir. (Sonrada barsi süreci zedelnmesin gibi laflar edip arkasina gizlenir. Bumu BDP. Bumu Sehide sahip Cikmak. Sen Cevapla. Bizimde icimiz az kan aglamadi. Benim icimdeki HIRS bundan. ' Ya oldugun gibi görün Ya göründügün gibi ol' Oprtinist orta yolcu olma

yanıt0
yanıt0
diyarbakir ofishasan@hotmail.com:

Bdp oy yok oylar akp ye

6
13
yanıtYanıtla
yavuzyavuzdemireloglu@hotmail.com:

yeyin lan birbirinizi devlet ve millet için en hayırlısı bu

6
13
yanıtYanıtla
AKP=PKK KELLECİ RECEP=KATİL APObububububu99@h:

YİYİN BİRBİRİNİZİ KATİL PARTİLER

2
16
yanıtYanıtla
ERGANİLİahmet21kaya21@hotmail.com:

KUSURA BAKMAYIN SAGA SOLA SALDIRANADA OY YOK YOLSUZLUK YAPANLARADA OY YOK ENSARI OGLUNA NIYE VERIM BENIM OYUMLA MECLISE GITTI KENDINI SAMKI DIYARBAKIRIN SAHOBIYIM OYLAR BENIM DIYECEK BU SEFER PİLİ BITI ENSARI OGLU DIYE BIR ŞEY KALMIYACAK DIYARBAKIRLI HEMŞERILERIM BUNLAR BUDUNE KADAR NE HIZMET YAPTI O KAVŞAK KÖPRÜYUDE ECEVIT YAPTI HABERINIZ OLSUN

8
3
yanıtYanıtla
21d.bakiralibaytok21@gmail.com:

senin dedigin ensarioglu ailesi diyarbakira yaptigi hizmetler saymakla bitmez 90 sanli yilarda cogu yerlesim birimlerinde su .elektirik yol yoktu daha bir cok sey var vs ama onemli olan kim olursa olsun benim diyarbakir halkina en ufak bir cop kibriti kadar yararli olmussa benim icin degerlidir basimin uzerinde yeri var

yanıt0
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title