Haberler

Diyarbakır'da Gençlik ve Kültür Evinde Patlayıcı Eğitimi Verilmesi

Diyarbakır'da Sur Belediyesine Ait Gençlik ve Kültür Evine Gelen Gençlere İdeolojik ve Patlayıcı Eğitimi Verilmesiyle İlgili Olarak Sur Belediyesi, Müdürlük ve Personel Hakkında Soruşturma Başlatıldığını Bildirdi

Diyarbakır'da Sur Belediyesine ait Gençlik ve Kültür Evine gelen gençlere ideolojik ve patlayıcı eğitimi verilmesiyle ilgili olarak Sur Belediyesi, müdürlük ve personel hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sur Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlık olarak faaliyet yürüten Gençlik ve Kültür Evine polisin baskın düzenlediği, baskında bazı gençlerin gözaltına alındığı ve gençlere ait olduğu düşünülen çeşitli yasa dışı malzemelere el konulduğu bilgisini basın yoluyla öğrendikleri belirtildi.

Yoksul gençleri geleceğe hazırlamak, sosyalleşmelerini sağlayacak etkinlikler içerisine çekerek sokağın ve olumsuz çevrenin etkisinden kurtarmak amacıyla Gençlik ve Kültür Evini açtıkları kaydedilen açıklamada, bu amaçla bu yıl 70 öğrenciye ÖSS ve SBS, 17 kişiye üniversiteye hazırlık amaçlı resim kursu ve 20 kişiye de müzik kursları verildiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

'Gençlik Evimiz yaz döneminde yaklaşık 2 aydır geçici olarak çalışmalarına ara vermişti. Bayram süresince kapalıydı. Bu olayın belediyemize karşı yapılan bir komplo olduğunu düşünmekle birlikte, böyle bir şeyi tasvip etmediğimizin de bilinmesini istiyoruz. Ancak yaşanan bu olumsuz durumdan sonra söz konusu birimimizin bağlı bulunduğu müdürlük ve personel hakkında soruşturma başlatıldı. Gençlik Evinde görevli bulunan personelin olay günü müdürüne haber vermeden göreve gelmediği tespit edilmiştir. Görevli personelin yeri değiştirilmiş, soruşturma sonucunda ihmali bulunan personeller hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.'

Diyarbakır'da Sur Belediyesine ait Gençlik ve Kültür Evine gelen gençlere ideolojik ve patlayıcı eğitimi verdikleri gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alınmıştı.

(TEN-İU) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title