Haberler

Diyarbakır'da 'El Kaide' Operasyonu

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü El Kaide üyesi oldukları ileri sürülen 11 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yurtdışına gitmek istedikleri öne sürülen 11 kişi gözaltına alınırken, şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet Kaleşnikof marka tüfek, 1 adet tabanca, 57 adet fişek, 3 adet şörjör, 3 adet hard disk, CD, DVD ve çok sayıda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildi.

Türkiye'den Afganistan, Pakistan gibi ülkelere gitmek isteyen terör örgütü El Kaide üyesi 11 kişi uzun zamandır sürdürülen teknik takip sonucunda gözaltına alınırken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Yapılan çalışmalar neticesinde terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet uzun namlulu kaleşnikof marka silah, 1 adet Makarow marka tabanca, 57 adet fişek, 3 adet şarjör, 3 adet hard disk, CD, DVD ve çok sayıda örgütsel yayın ve doküman ele geçirildi" denildi.

Yakalanan şüpheli şahıslar yapılan sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title