Haberler

Diyarbakır'da Devletin Önceliği Ekonomik, Sosyal ve Toplumsal Kalkınma

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Sağlanan huzur ve güven ortamında önceliklerimiz ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma." dedi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Sağlanan huzur ve güven ortamında önceliklerimiz ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma." dedi.

Vali Güzeloğlu, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile Hani Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Şaban Arda Yazıcı ile görüştü.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kurum müdürleri ve muhtarlarla bir araya gelen Güzeloğlu, geleceğe doğru kutlu yürüyüşe Diyarbakır'ın da katkı sunacağını belirtti.

Türkiye'nin kararlılıkla ve güçlü adımlarla hedeflerine doğru yürüdüğüne işaret eden Güzeloğlu, her gün güçlenerek yola devam edildiğini vurguladı.

Güzeloğlu, ülkenin büyük yürüyüşüne, birlikte yaşama iradesine ve kardeşçe geleceğe doğru yürümesine karşı duran ve ihanet edenlere karşı devlet ve millet olarak mücadele ettiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"İçte ve dışta bu büyük yürüyüşümüzü milli birlik ve beraberliğimizi tehdit eden her kim varsa hukukun içerisinde, devletin ve milletin nezdinde en ağır cezaya çarptırılıyor ve çarptırılacak. Bu konuda kararlılığımız açıktır. Kim bu devlet ve milletin değerleri ile birlikte yürümesine ihanet ediyorsa onun karşısında dimdik ayakta, aşılmaz ve sarsılmaz sıradağlar gibi durmaktayız. Bunun adı ister PKK ister FETÖ ister hangi ihanetin adı olursa olsun. Görüyorsunuz hamdolsun kararlılığı sergileyen bu büyük devlet gereken her türlü cezayı hukukun içerisindeki veriyor."

Güzeloğlu, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün devleti yok etme girişimine karşı vatandaşların ülkenin her bir köşesinde dimdik ayakta durduğunu ve onlara hak ettikleri cezayı verdiğini söyledi.

"Mücadelemiz artarak devam edecek"

Asker, polis ve korucuların Diyarbakır'ın her bir köşesinde dimdik ayakta ve nöbette olduğunu dile getiren Güzeloğlu, bu kararlılık ve mücadelenin süreceğini vurguladı.

Güzeloğlu, "Bu ülkenin toprağında hiçbir kişi ihanetin temsilcisi olarak, onun düşüncesini taşıyan biri olarak bu düşüncesini hayata geçirme fırsatı bulamayacak. Devlet ve millet onların karşısında dimdik ayakta duracak. Biz bu kararlılıkla Diyarbakır ve ülkemizin her köşesinde de huzur ve güvenin temin edilmesinin, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti ile geleceğe doğru büyük yürüyüşünü sağlamasının gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelenin ardından sağlanan huzur ve güven ortamında sosyal kalkınmayı öncelik seçtiklerine dikkati çeken Güzeloğlu, "Sağlanan huzur ve güven ortamında önceliklerimiz ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınma." diye konuştu.

"Çok uzun yıllar bu milletin gelişmesini, ilçelerin kalkınmasını, insanlarımızın hak ettiği yaşam düzeyine ulaşmasını engelleyen bu ihanet çeteleri ve işbirlikçilerinin bugün bertaraf edilmesi ve defedilmesinden sonra önceliğimiz insan merkezli bir kalkınma. Eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre her alanda inşallah büyük bir değişim ve dönüşüm çabası içerisindeyiz." diyen Güzeloğlu, bunu başarmak noktasında büyük bir azmin ve iradenin temsilcisi olduklarını aktardı.

Kararlı yürüyüşlerini hiç kimsenin durduramayacağını anlatan Güzeloğlu, içte ve dışta bu büyük millet ve devletin yürüyüşüne engel olmaya kalkanların hak ettiği cezayı bulacağını vurguladı.

Güzeloğlu, "Bir şantiye halindeyiz. Yollar, yatırımlar, inşa edilen binalar, eğitim, sağlık ve kültür yatırımları her boyutta her aşamada şüphesiz daha fazlasını hak ediyoruz. Ama bilinmeli ki; bu çabayla devam edersek yolumuz aydınlık, geleceğimiz aydındır inşallah." şeklinde konuştu.

Toplantı basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Basri Güzeloğlu Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title