Haberler

Diyarbakır'da DBP ve HDP'li Kadınlar Özgecan İçin Yürüdü

Güncelleme:

Diyarbakır'da kadın sivil toplum örgütleri Özgecan Arslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Diyarbakır'da kadın sivil toplum örgütleri Özgecan Arslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti.

Diyarbakır'da 'Özgür Kadın Kongresi' öncülüğünde düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DBP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Hafize İpek'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kadın Özgecan Arslan'ın öldürülmesini yürüyüşle protesto etti. DTK binası önünde toplanan kadınlar 500 metre uzaklıktaki Ofis Semti'ne yapılan yürüyüşe erkeklerde destek verirken, yayalar alkış tuttu, sürücüler de kornalarını çaldı. Kadınlar ellerinde, 'Özgecan ölümsüzdür', 'İdam istiyoruz', 'Tecavüz bir insanlık suçudur', 'Öz savunma meşrudur', 'Kadınlar öz savunmasını oluşturacak' dövizleri taşıdı. "Özgecan ölümsüzdür", "Özgecan'a uzanan eller kırılsın" sloganları atan protestocular Aslan'ın yanı sıra cinayete ve tecavüze kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Protestocu kadınlar adına konuşan Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş, katilleri lanetlediklerini belirterek, "Bugün buraya Özgecan'ı ve diğer kadınları katledenleri, katilleri besleyenleri, aramızda dolaşan daha nice katilleri lanetliyoruz. Erkekliğin her türlü tecavüzünü lanetliyor. Erkekliğe karşı tüm halkları mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

"ÖZ SAVUNMA BİRLİKLERİMİZİ OLUŞTURACAĞIZ"

DBP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Hafize İpek de, tüm dünyadaki kadınlar ile, tüm Ortadoğu'daki kadınlarla 'Amedli' olarak nitelendirdiği Diyarbakırlı kadınlarla Türk, Kürt kadınlarla, Çerkez, Alevi, Sünni bütün kadınlarla birlikte öz savunma birliklerini oluşturacaklarını söyledi. İpek, şöyle dedi:

"Bunun tek çözüm yolu öz savunmadan geçmektedir. Daha ne kadar bekleyeceğiz katledilmeleri, üçüncü sayfa haberleri ya da 'Timsah gözyaşlarını' ne kadar göreceğiz daha. Eğer hükümet bu konuda samimiyse yasaları kadınlar lehine değiştirmelidir. Eğer samimiyse cezası yaptırımı fazla olmalıdır. Hiç kimse kadın bedeni üzerinde otorite kuramaz, biz bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Öz savunma birliklerimizi oluşturacağız." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title