Haberler

Diyarbakır'da Çok Dilli Belediyeciliğe Soruşturma

Diyarbakır'a Bağlı Sur Belediyesi Meclisi'nce "Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri" Kararının Onaylanmasından Sonra İçişleri Bakanlığı Tarafından İnceleme Başlatılırken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş "Yerel Hizmetlerin Yerel Dille Yapılması Gerektiğini Düşünüyoruz" Dedi.

Diyarbakır'a bağlı Sur Belediyesi Meclisi'nce "Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri" kararının onaylanmasından sonra İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatılırken, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş "Yerel hizmetlerin yerel dille yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın kaleme alarak Avrupa Sosyal Forumu'na sunduğu "Çok Dilli Belediyecilik Işığında Yerel Yönetimler" adlı bilimsel makalesinden yola çıkılarak başlatılan "Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri", Sur Belediyesi Meclisi'nin kararıyla resmiyet kazanmıştı. Sur Belediyesi Meclisi'nin aldığı "Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri" kararı üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. İHA'nın sorularını cevaplayan ve başlatılan inceleme ile ilgili olarak kendilerine tebliğ edilen resmi bir belgenin olmadığını belirten Demirbaş, "Soruşturma açılıp açılmadığı bilmiyorum. Umuyorum ve diliyorum böyle bir soruşturma olmaz. Ancak şunu belirtebilirim ki çok dillilik demokrasinin bir gereğidir. Ülkenin demokratik gerekliliğine inanıyoruz. Hukuk dışı bir şey değil. Faaliyetlerimizi bir çok dilden yapıyoruz. Bundan sonra da halkla iletişimi sağlamak açısından daha iyi bir hizmet vermek için buna devam edeceğiz. Yerel dillerin hizmet dili olması gerektiğini düşünüyoruz. Hizmet ettiğimiz halka kalıcı hizmet yapabilmemiz için onun dilini kullanmak gerekiyor. Zaten resmi dilin ne olduğu kanunlarda belirtilmiştir. Bundan dolayı yasaya aykırı bir durum yok" dedi.

(FA-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title