Haberler

Diyarbakır'da Boş Binanın Çökmesi

Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü ve 1 kişinin sağ olarak kurtarıldığı çöken binayla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, olayda hayatlarını kaybedenler ise toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Kayapınar Beldesi Huzurevleri semti Esen Sokak'ta çöken 8 katlı Alkan 1 Apartmanı'nda enkaz kaldırma çalışmaları sonlandırıldı. 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin ise sağ kurtarıldığı binayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, olay yerinden fotoğraf ve kamera görüntüsü aldıktan sonra konunun incelenmesi amacıyla başlattığı soruşturmada, olayda ihmali ve kusuru bulunduğu gerekçesiyle Kayapınar Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı görevlileri ve binayı 1998 yılında inşa eden müteahhit Gani Alkan'ın ifadesine başvuracak. Başsavcılık, binanın tahliye edilmesinden hemen sonra yıkım kararı alınmasına rağmen belediye görevlilerinin neden yıkımı gerçekleştirmedikleri ve binaya giriş ve çıkışların engellenmesi yönünde neden koruyucu tedbir alınmadığıyla ilgili soruşturma yürütecek. Ayrıca, binanın inşa edildiği 1998 yılında 5 kat ruhsat verilmesine rağmen binanın 8 kat inşa edilmesiyle ilgili adı geçen tarihte Kayapınar Belediyesi'nde görev yapan imar dairesinde görevli personelle müteahhit Gani Alkan'ın da ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Diyarbakır'da taşıyıcı kolanları ve duvarlarında derin çatlaklar olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan Alkan 1 Apartmanı, kendiliğinden çökmesi sonucu 5 kişiye mezar oldu. Binanın enkazından 35 saat sonra 14 yaşındaki Abdullah Köseer yaralı olarak kurtarılıp hastanede tedavi altına alındı. Bir bacağının kangren olduğu belirtilen Köseer'in genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Arama kurtarma ekipleri, 6 kişi olduğu belirtilen enkazda arama çalışmalarını sonlandırdı. Enkazdan pazar akşamı lise öğrencileri olan 18 yaşındaki Mesut Demir ile 17 yaşındaki kardeşi Hasan Demir'in cesetleri çıkarılmıştı. Sürdürülen çalışmalarda bu sabaha karşı Fırat Dursun ve 18 yaşındaki Ahmet Koçlardan ardından da 36 yaşındaki Selahattin Kaymak'ın cesetlerine ulaşılmıştı. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden toplam 5 kişi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, Diyarbakır'da çöken binanın en üst katında kuş besleyen 15 yaşında Abdullah Köseer çöken binanın enkazından tam 35 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Köseer'in sağ bacağında damar ezilmesi sonucu kangren tehlikesi bulunduğunu, yüzünde morluklar ve şişme oluştuğu için tedavi altında tutulduğu belirtildi. Çöken apartmanın altında kalan 5 kişiden sadece oğlunun sağ kurtulmasına inanamadığını belirten Abdullah Köseer'in annesi Güllü Köseer, "35 saatlik bekleyiş sırasında yaşadığım acıyı tarif edemem" diye konuştu.

(FA-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title