Haberler

Diyarbakır'da Bombalı Eylem Hazırlığı

Diyarbakır'da, Muhtemel Sınır Ötesi Operasyonları Protesto Etmek Amacıyla Bombalı Eylem Düzenleme Hazırlığında Olan Kişi ile Bu Kişiyle İrtibatı Bulunan 4 Kişi Yakalandı.

Diyarbakır'da, muhtemel sınır ötesi operasyonları protesto etmek amacıyla bombalı eylem düzenleme hazırlığında olan kişi ile bu kişiyle irtibatı bulunan 4 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 3 Kasımda terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik yapılması planlanan sınır ötesi operasyonları protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da bombalı eylem düzenleme hazırlığındaki 1 kişinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan kişiyle irtibat içerisinde oldukları tespit edilen 4 kişinin de yakalandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Yakalananların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bir miktar patlayıcı madde, bomba düzeneğini yapımında kullanılan malzemeler, tabanca, şarjör, 16 fişek, 5 gram Hint keneviri tohumu, bol miktarda örgütsel kitap, dergi, doküman ve CD'ler ele geçirildi.''

Yakalanan kişilerin, adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title