Haberler

Diyarbakır'da Bir Mezra Boşaltılıyor

Ergani ilçesinin Alitaş köyüne bağlı Karataş mezrası, yeni yapılacak Diyarbakır Havalimanı alanına girdiği için boşaltılıyor.

Ergani ilçesinin Alitaş köyüne bağlı Karataş mezrası, yeni yapılacak Diyarbakır Havalimanı alanına girdiği için boşaltılıyor.

Ergani ilçesinin Alitaş köyüne bağlı Karataş mezrası, yeni yapılacak Diyarbakır Havalimanı alanına girdiği için boşaltılıyor. Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, mezrayı ziyaret ederek, Milli Savunma Bakanlığı'nın gönderdiği tahliye tebligatını mezra sakinlerine bildirdi.

Kaymakam Yılmaz, mezra sakinlerinin mağdur olmaması için tahliye işlemleri sırasında köylülere yardımcı olacaklarını belirtti. Mezra sakinleri ile görüşen Yılmaz, bin 200 dönüm üzerine kurulan 9 ev ve 5 ahırın bulunduğu mezranın Maliye Bakanlığınca hazine arazisine çevrilerek, Milli Savunma Bakanlığına devredildiğini kaydetti.

Milli Savunma Bakanlığının mezranın bulunduğu alanı 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığının kullanımına sunduğunu bildiren Yılmaz, "Bu yüzden, Karataş mezrası ay sonuna kadar boşaltılmasına karar verildi. Vatandaşlarla görüşerek, mağdur olmamaları için yapabileceklerimizi anlattım" diye konuştu.

Alitaş köyü Muhtarı Ahmet Dallı ise, Milli Savunma Bakanlığınca, mezranın boşaltılması için kendilerine tebligat gönderildiğini ifade ederek, "Resmi yazıda, bin 200 dönümlük mezra arazisinin hazine arazisi olduğu, bu yüzden köyün boşaltılması istendi. Biz de bunu mezra sakinlerine ilettik. Ay sonuna kadar mezra boşaltılacak" ifadelerini kullandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Havalimanı Erdinç Yılmaz Karataş Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title