Haberler

Diyarbakır'da AB ve Fon Kaynakları Tanıtıldı

Gap Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Diyarbakır Valiliği Tarafından Avrupa Birliği (AB) ve Fon Kaynakları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Diyarbakır Valiliği tarafından Avrupa Birliği (AB) ve Fon kaynakları tanıtım toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Mardin ve Diyarbakır Valiliği, belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Özel İdare, kalkınma vakıfları ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nde görev yapan proje ve strateji geliştirme uzmanları yoğun ilgi gösterdi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Uzmanı Zerrin Öztimur, AB'ye üye ülkeler ve bu ülkelerin fon kaynakları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Öztimur,

özellikle Şubat döneminde katıldığı ulusal ajansın meslek eğitimi programlarında GAP Bölgesi'ne ayrılan kaynaklardan çok az yararlandığını görünce kişisel olarak çok büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Sivil toplum diyaloğunu geliştirme programı 8 programla açıldı. Birçoğunun başvuruları 6 Haziran itibariyle sonuçlandı. Bunlardan kadın haklarının korunması, engelli hakları gibi konular vardır. Şu anda açık olan şehirler ve belediyeler programı, genç girişimciler diyaloğu geliştirme programlarına yönelik

projeler hazırlanabilir. Özellikle bu tür programlara ilgili kuruluşlar tarafından başvuru bekliyoruz. Batman ve Siirt'te yaptığımız toplantıda projelere girememe korkuları vardı. Bu tür durumlarda bizlere veya AB Genel Sekreterliği'ne ya da merkez ihale finans birimiyle diyaloğa geçerseniz sizlere gerekli yardımlar sağlanacaktır" dedi.

(ME-AŞ-OM-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title