Haberler

Diyarbakır'da 300 Bin Kişiye Yeni İstihdam Alanı Sağlanacak

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarım sektörü değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, sulanabilir alan varlığının mevcudun üzerine 235 bin dekarın daha eklenmesi ile toplamda Diyarbakır’da 300 bin kişiye yeni iş alanı oluşturacağını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarım sektörü değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, sulanabilir alan varlığının mevcudun üzerine 235 bin dekarın daha eklenmesi ile toplamda Diyarbakır'da 300 bin kişiye yeni iş alanı oluşturacağını söyledi.

DSİ toplantı salonunda düzenlenen tarım sektörü değerlendirme toplantısına Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kentte tarım alanında hizmet veren kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır'ın toplam yüz ölçümü içerisinde 6 milyon 959 bin dekarlık çok önemli bir tarımsal üretim alanına sahip olduğunu söyledi. Vali Güzeloğlu, "İlimizin tarımsal geliri 5,1 milyar Türk lirasıdır. GAP'tan sonra Türkiye'nin en büyük entegre alan yönetimi ve sulama projesi olan Silvan projesi ilimiz sınırlarında devam etmektedir. Bu projede Silvan barajı dahil Silvan projesi içerisinde 8 adet barajımız yer almaktadır. İnşallah proje büyüklüğü bütünlüğü tamamlandığında 235 bin dekar alan sulu tarıma kavuşacaktır. Türkiye'de ipek böcekçiliği açısından Diyarbakır'ı birinci sırada. İpek böcekçiliğinde 45 bin ton üretimi gerçekleştiren ve bu üretim ile Türkiye'nin yaklaşık yüzde 45 ipek böceğini tek başına üreten bir kentiz. Manda sayısında Türkiye ikincisi, sığır sayısında da ortalama Türkiye beşincisi hayvan varlığına sahip bir iliz. Sulanabilir alan varlığımızın mevcudun üzerine 235 bin dekarın daha eklenmesi ile toplamda Diyarbakır'da 300 bin kişiye yeni iş ve istihdamın sağlanması ve Diyarbakır'ın uluslararası alanda dünya çapında bir tarımsal üretim merkezi olacağı gerçeğini bugünden çok açık bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Diyarbakır Türkiye Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title