Haberler

Diyarbakır'da 3 Bin 302 Çocuk Çöpte Çalışıyor

75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdiresi Remziye Ulaş, Merkezlerinde 1046 Kayıtlı Çocuğun Bulunduğunu, Bunların 140'ı Haricinde Tüm Çocukların Sokaktan Koparılarak Eğitimlerine Devam Ettiklerini Belirterek, Yaptıkları Alan Taramasında 3 Bin 302 Çocuğun Çöpte Çalıştığını Tespit Ettiklerine Söyledi.

Diyarbakır 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdiresi Remziye Ulaş, merkezlerinde 1046 kayıtlı çocuğun bulunduğunu, bunların 140'ı haricinde tüm çocukların sokaktan koparılarak eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, yaptıkları alan taramasında 3 bin 302 çocuğun çöpte çalıştığını tespit ettiklerine söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen panele 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdiresi Remziye Ulaş, merkezlerinde 1046 kayıtlı çocuğun bulunduğunu, bunların 140'ı haricinde tüm çocukların sokaktan koparılarak eğitimlerine devam ettiklerini söyledi. Çalışmada çok uzun vadede verim alabildiklerine dikkat çeken Ulaş, içinde sosyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, güvenlik görevlisinin de yar aldığı mobil bir ekibin 24 saat görev yaptığını kaydetti. Ulaşılan çocukların merkeze kaydı yapıldığını, daha sonra ilgi duyduğu alana göre yönlendirdiklerini ifade eden Ulaş, "Bu çocukların bir çoğu göçle gelen ailelerin çocukları" dedi.

3 BİN 302 ÇOCUK ÇÖPTE ÇALIŞIYOR

Ulaş, son 1 yıldır özellikle çöp toplayan çocukları yakın markaja aldıklarını ifade ederek, kış aylarındaki alan taramasında 3 bin 302 çocuğun çöpte çalıştığını belirlediklerini söyledi. Ulaş, sokakta çalışan çocuklar sorununu tek bir kurumun çözemeyeceğine işaret ederek, "Özellikle bizleri en fazla kavşaklardaki cam silen çocuklar yoruyor. Çünkü aileleri tarafından en çok istismar edilen bu gruptaki çocuklar. Onları caydırmak için herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title