Haberler

Diyarbakır: Cumhurbaşkanı Sezer, Caddeye Adının Verilmesini İstemedi

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi'nin, İlçede Yeni Açacağı Bir Caddeye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Adını Vermek İstediği, Fakat Sezer'in Bu Teklifi Kabul Etmediği Ortaya Çıktı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediyesi'nin, ilçede yeni açacağı bir caddeye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in adını vermek istediği, fakat Sezer'in bu teklifi kabul etmediği ortaya çıktı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, hakim olarak ilk görev yaptığı yer olan Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde belediye tarafından yeni açılacak olan bir caddeye adının verilmesini istemediği ileri sürüldü. İddiaya göre, DTP'li Belediye, halkın katılımıyla yaptığı meclis toplantısında, yeni düzenlediği caddeye Sezer'in adını verme kararı aldı. Söz konusu talep, Cumhurbaşkanlığı'na bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından DTP'li Dicle İlçe Belediyesi'ne gönderilen yazıda, Sezer'in belirli yerlere adının verilmesine karşı olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Sezer'in talebi kabul etmemesi, 40 bin nüfuslu Dicle İlçesi halkını üzdü.

Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Cumhurbaşkını Sezer'in hakim olarak ilk görev yaptığı Dicle İlçesi'nde çok sevildiğini ifade ederek, "Bu nedenle biz de, sayın Sezer'e vefa borcumuzu ödemek için adını bir caddeye vermek istediğimizi kendilerine bildirdik. Bu, bizden önce Dicleli vatandaşların isteği idi. Ancak Cumhurbaşkanımız, bize bunu ilke olarak uygun görmediğini bildirdi. Sayın Sezer'in bu görüşünü saygıyla karşılıyoruz, ancak talebimizi kabul etmesini çok isterdik" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title