Haberler

"Diyarbakır Cezaevi İbret Müzesi Olacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır Cezaevi'ni 'İbret müzesi' yapmaya niyetli olduklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır Cezaevi'ni 'İbret müzesi' yapmaya niyetli olduklarını belirtti. Günay, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yıldız'a çevre düzenlemesinin yetersizliği nedeniyle tepki göstererek, "Benden de selam söyle Osman Beye. Az siyaset, çok hizmet. Belediyecilik bu. Tersini yapıyorsunuz. Tersini yapmayın gözünüzü seveyim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Günay, 11 yıldır restorasyon çalışmaları süren tarihi iç kalede incelemelerde bulundu.

HİZMET YAPIN, TERSİNİ YAPMAYIN

Bakan Günay, incelemeler sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yıldız'a gelirken geçtiği yollarda çevre düzenlemesinin eksikliğini belirtip, neden düzenlemenin yapılmadığını sordu. Yıldız'ın "Projesi yapıldı. Not alayım" sözlerine Günay, "Bu yol boyu çok kötü. Güzel Binalar yapılmış, ama çevre düzenlemesi sıfır. Not al benden de selam söyle Osman Beye. Az siyaset, çok hizmet. Belediyecilik bu. Tersini yapıyorsunuz. Tersini yapmayın gözünüzü seveyim" dedi.

Daha sonra İçkaledeki restorasyon çalışmalarını gezen Bakan Günay, burada da yüklenici firma görevlilerine tepki gösterdi. Yüklenici firmaya çalışmaların geç yapıldığı uyarısında bulunan Bakan Günay, "Burada hiç dikkatli çalışma göremiyorum. Her geldiğimde aynı şeyleri söylüyorsunuz. 20 günde buranın tamamlanacağı yok. 20 günde tamamlanırsa bu işi kabul etmem" diye tepki gösterdi.

İÇKALE ÖMRÜMÜ YEDİ

İçkale gezisi incelemelerinin ardından gazetecilerin 'İçkale'de çalışmalar neden yavaş ilerliyor' sorusu üzerine Bakan Günay şöyle konuştu: "Burası benim ömrümü yedi. Bölgede nitelikli iş yapma konusunda ciddi sıkıntılarımız var. İşi denetlemezseniz, hangi malzeme kullanılmış gibi ayrıntılara bakmazsanız, bu tür aksaklıklar oluyor. Ben buraya 3 ayda bir geliyorum. Buradaki her türlü ayrıntıyı biliyorum, ama çok ağır ilerlemekten ben de ciddi bir şekilde şikayetçiyim. Çalışıyoruz, ama kontrolümüzü azaltmayacağız. Şanlıurfa'da güzel sofra başında oturmak yerine Diyarbakır'a gelmeyi tercih ettim. Diyarbakır'da arkadaşlarım ilgileniyorlar, ama işlerimiz maalesef bir miktar ağır gidiyor. Yapılan işin de hiç olmazsa 10 yıl 20 yıl yeniden bir bakım onarım, restorasyon işi göstermeden devam etmesini sağlamak zorundayız. Zaman zaman kendimiz için öfkelenmiyoruz, millet için öfkeleniyoruz. Bugün öfkelenmemeye çalışıyorum" dedi.

MAYIN PATLADIĞINDA BEDELİNİ HEP BİRLİKTE ÖDÜYORUZ

Bölgede asayişin sağlanması konusunda hep birlikte iş birliği içerisinde çalışmaları durumunda bölgenin çok gelişeceğini kaydeden Bakan Günay, "Terör bu bölgenin en birinci düşmanı. Milyonlarca çocuğumuz, esnafımız ailemiz burada turizmin bereketinden yararlanabilir. Bölgenin her hangi bir kesiminde mayın patladığında bir serseri kurşun bir çocuğumuzun canını aldığı zaman bunun bedelini hep beraber ödüyoruz. Onun için birinci şartımız bölgede barış, kardeşlik olmasıdır. Güvenlik içerisinde burayı Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi haline getirebiliriz. Ama yıllardan beri burada çektiğimiz terör sıkıntısı en fazla bu bölgeye, Güneydoğu halkına zarar veriyor. Diyarbakır'da herkes bize yardım etsin. Diyarbakır'ı barışın, kardeşliğin, dostluğun. hem geçmişteki acılarımızla yüzleşebildiğimiz özgürce, dostluğun, gelişmenin şehri haline getirelim" diye konuştu.

Diyarbakır CEZAEVİ İBRET MÜZESİ OLACAK

Diyarbakır Cezaevi ilgili çalışmalara da değinen Bakan Günay, "Cezaevi bir badede boşaltılacak. Orda da bir ibret müzesi yapma konusunda niyetimiz var. Ama boşaltıldıktan sonra yapılara bakmamız lazım. Diyarbakır'daki işlerin ağır ilerlemesi doğrusu beni ürkütüyor" dedi.

CE, SS - Diyarbakır / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title