Haberler

Diyarbakır çevre ve şehircilik bakanı kurum, diyarbakır'da

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'da (3)BAKAN KURUM, SUR'DA YAPIMI SÜREN KONUTLARI İNCELEDİÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından beraberindeki Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehmet...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'da (3)

BAKAN KURUM, SUR'DA YAPIMI SÜREN KONUTLARI İNCELEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından beraberindeki Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal ve Oya Eronat ile birlikte, terör örgütü PKK'nın Sur ilçesinde hendek olaylarının ardından inşa edilen konutları inceledi.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, terör örgütü PKK'nın hendek olaylarında 7 bin 200 konuta zarar verdiğini söyledi. Mağdur olanların yüzde 85'i ile anlaşma sağladıklarını anlatan Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Hain terör örgütü PKK'nın Sur ilçemizde verdiği zararları tüm Türkiye'miz biliyor. 160 hektarlık alanda 7 bin 200 hak sahibimizin bulunduğu evlerine terör örgütü zarar verdi. O gün Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatları çerçevesinde vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek, Sur'u yeniden ihya ve inşa etmek için terör örgütüne net bir şekilde cevap vermek, evlat nöbeti tutan anneleri için Diyarbakır'ın birliği, beraberliği için hızlı bir şekilde burada inşa çalışmalarına başlandı. 7 bin 200 hak sahibimizin yüzde 85'i ile anlaşma sağladık. Bir kısmına kamulaştırma ücreti, bir kısmına da TOKİ tarafından yapılan konutlardan verdik. Kalan hak sahipleriyle görüşmelerimizi tamamlayarak, Sur bölgesindeki terör olayları sebebiyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyetini müsaade etmeyecek şekilde bu projeyi yürütüyoruz. Bölgedeki tüm tescilli kültür varlıkları, medreseler, camilerimiz, kiliselerimiz korunak, terör örgütünün verdiği o zararlar inşa edilerek yeniden vatandaşlarımızın hizmetine açılıyor. Sur'da 504'ü konut, 147'isi iş yeri, 9 butik otelin inşa çalışmaları sürüyor. Bu inşa çalışmalarını 2020 yılında tamamlayarak, 2021 yılına geldiğimizde yeni bir Sur, tarihi güzellikleriyle bize emanet edilen terör örgütünün zarar verdiği kültür varlıkların yeniden inşa edilmiş haliyle, evlat nöbeti tutan aileler, şehit aileleri için Sur'u en iyi şekilde ihya edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Kurum Diyarbakır Sur Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title