Haberler

Diyarbakır Çavuşoğluterör, İnsanlığın Ortak Değeri Olan Her Şeye Karşı Büyük Bir Düşmanlık...

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Diyarbakır merkez Sur ilçesinde yaşanan hendek-barikat operaslyonları nedeniyle toplam 14 tarihi eserin zarar gördüğünü belirterek, Bunun 12'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait eserlerdi. Terör sadece insana, belli bir düşünceye, islama değil, insanlığın ortak değeri olan her şeye karşı büyük bir düşmanlık göstermektedirdedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Diyarbakır Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Diyarbakır'ın son 30 yıldır hiç hak etmediği bir şekilde terörle anılır bir hale geldiğini ifade ederek, Kısa bir dönem önce, sadece insanlığa değil, aynı zamanda tarihi, kültürel ve vakıf kültür varlıklarına da girişilen ve terör nedeniyle maruz bırakılan o yıkımı ortadan kaldırmak için, gerçekleştirmekte olduğumuz restorasyon projelerimizi, devam eden projelerimizi tekrar masaya yatıracağ7ız. Diyarbakır'ı en kısa sürede medeniyet beşiği olarak turizme tekrardan bir cazibe merkezi yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak üzerimize nelerin düştüğünün planlamasını yaparak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Diyarbakır hiç hak etmediği bir şekilde, son otuz yıldır terörle anılır oldu. Burada maalesef yıkım oldu, insanlar öldürüldü. Genç, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeksizin maalesef bir çok canımızı yitirdik. Ama her ne olursa olsun bizler insanı yaşatmanın, birliğin ve beraberliğin, yaşatma medeniyetinin öncelendiği bir yerde, Diyarbakır'da bu defa yeni bir vizyonla vakıflar adına ortaya çıkacağızdedi.

DİYARBAKIR'A 5 MİLYON TURİSTİN GELMESİ HEDEFİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Sur ilçesinde kısa bir dönem önce yaşanan hadiseler nedeniyle toplam 14 tarihi eserin zarar gördüğünü de hatırlatarak, Bunun 12'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'müze ait eserlerdir. Terör sadece insana, belli bir düşünceye, sadece islama değil, insanlığın ortak değeri olan her şeye karşı büyük bir düşmanlık göstermektedir.Nitekim bugün restore ettiğimiz eserler arasında yine terör tarafından harabe haline getirilmiş Ermeni Protestan Kilisesi, Ermeni Katolik Kilisesi de var. Bunların da restorasyonunu gerçekleştiriyoruzdedi. Bu süreçte Diyarbakır'ın tekrardan cazibe merkezi olması, hedefledikleri 5 milyon turistin gelmesi için üzerlerine düşeni gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü

Bizim ecdadımız taştan bir medeniyet örmüştür. Sadece insanlara değil, bilumum canlılara bir hizmet etme gayesiyle vakıflar oluşturmuştur. Bizim medeniyetimiz, Diyarbakır'daki, Türkiye'deki ve bütün bölgemizdeki medeniyeti yaşatma üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Birlik ve beraberlik üzerine kurulmuş bir medeniyettir. Bir insanı öldürmenin bütün bir insanlığı öldürmek olduğunu, bir insanı yaşatmanın bütün bir insanlığı yaşatmak olduğu tasavvurundan hareketle bir medeniyet tasavvuru ortaya koyuyoruz. Güzel işler olacak. Diyarbakır'ımız genişleyecek, gelişecek, kalkınacak, insanımız selametle, barış, huzur içerisinde Diyarbakır'ın kendi kodlarına yakışacak bir tarzda, burada hayatını idame ettirecek. Terörle etkili bir mücadelemiz var. Bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreç bölgemiz için de Diyarbakır için de çok güzel işlerin gerçekleştirileceği bir süreç olacaktır.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, Diyarbakır'ın sahip olduğu kültürel varlıkları, vakıf eserleri ve vakıflar genel müdürlüğü üzerinden gerçekleştirilen restorasyon projelerinin Diyarbakır için özel bir değer olduğunu belirterek, Hem ibadet, hem eğitim hem de kültür anlamında çok güzel katkılar sunacak. Diyarbakır'daki huzur ortamının, birlik ve beraberliğin devam eden hükümetimizn ve yerel yönetimlerimizin gayret ve çalışmalarının tek bir maçı var. İnsanımıza hizmet etmektirdedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Valilik ziyaretinden sonra öğlen namazı ve esnaf ziyaretleri için merkez Sur ilçesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Basri Güzeloğlu Hakan Çavuşoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title