Haberler

Diyarbakır: Boşatlılar, Birlik Ve Beraberlik Yemeğinde Buluştu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu, eski adıyla Boşat Köyü sakinleri, birlik ve beraberlik yemeğinde biraraya geldi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Boyunlu, eski adıyla Boşat Köyü sakinleri, birlik ve beraberlik yemeğinde biraraya geldi.

Silvan İlçesi'nde bulunan ve bölgenin turizm değerleri arasında olan Üstün Abi Konağı, birlik ve beraberlik yemeğine tanıklık etti. İşadamı Mehmet Üstün tarafından tarihi Üstün Abi Konağı'nda düzenlenen Boşat ailesinin birlik ve beraberlik yemeğine, aralarında çok sayıda şeyh ve din adamlarının da bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Yemekte bir konuşma yapan işadamı Üstün, amaçlarının birlik ve beraberlik için aile bireylerini biraraya getirmek olduğunu belirterek, "25 yıl önce ilçemizde ve bölgede birlik ve beraberliğiyle isim yapmış Boşat Köyü'nde soğukluk, kırgınlık ve dargınlık, yerini birlik ve beraberliğe bıraktı. 25 yıl önce aramızda çok güzel bir sevgi ve saygı bağı vardı. Maalesef, bölgemizde birtakım olumsuzlukların doğurduğu bir deprem yaşandı. Bu deprem, aradaki sevgi ve saygı bağını beraberinde yok etti, bölge insanının da dağılmasına neden oldu. Bu yemeği düzenlemekteki amacımız, yıllar önce kaybolan ve depremde yitirdiğimiz sevgi ve saygı bağını yeniden oluşturmaktır. Boşat köylüleri olarak biz bir aileyiz ve bu ailenin artık toparlanması ve sevgi, saygı bağını oluşturması lazım" dedi.

"Boşat köylüsü, insanlığı ve yardımseverliğiyle bu coğrafyada örnek olmalı" diyen Mehmet Üstün, köyümüzün birlik ve beraberliği için maddi ve manevi olarak her şeyimle size destek ve yardımcı olmaya hazırım. Önümüzdeki günlerde Boşat'ta biraraya geleceğiz. Bugünkü toplantımızın amacına ulaşması için ise, köyde her aile kendi aile reisini belirleyecek ve aile reisleri, ailelerinin her türlü kararında söz sahibi olacak. Yaşanacak ufak tefek olumsuzlukları engellemek için bu sistemi oluşturacağız. İyi şeylerin oluşması için tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla herkes fikrini ve düşüncelerini açık bir şekilde ifade etmelidir. Bu vesileyle bu yemekte biraraya geldik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bölge şeyhleri ve alimleri ise, örnek davranışından dolayı aileyi kutlayarak, "Yapılan bu davranış, eminiz ki bölgemizde örnek olacaktır. Eski yıllarda olduğu gibi insanları biraraya getirmek ve insanlık adına atılan bu adımlar, Allah katında mükafatlandırılır" dedi.

Tarihi Üstün Abi Konağı'nda verilen Boşaltılar'ın birlik ve beraberlik yemeğinde 500 kilogram pirinçle 1 tona yakın et tüketildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title