Haberler

Diyarbakır Bombasında Ankara Bağlantısı

Diyarbakır'da Askeri servis aracının geçtiği anda patlatılan bomba dolu araçtaki patlayıcı düzeneğinin, bir süre önce Ankara Sıhhıye'de ele geçirilen bomba yüklü araçla aynı olduğu bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın bu defa Van ve Diyarbakır'a iki ayrı araçla patlayıcı gönderdiğini belirten emniyet yetkilileri, kullanılan patlayıcı malzemesin de aynı olduğuna dikkat çekerek, halen Başkent'te bulunan araçla ilgili aranan kişininde 5 kişinin öldüğü saldırıyla bağlantılı olabileceğini kaydettiler.

Ankara Sıhhıye'de 11 Eylül 2007 tarihinde polisin bir otoparkta bulduğu patlayıcının Diyarbakır'ı kana buluyan saldırıyla bağlatısı araştırılıyor. Park halinde bulunan Mersedes Vito marka aracın içinde bulunan tahrip gücü yüksek patlayıcının düzeneği ile önceki gün Diyarbakır'da askeri servis otobüsünün geçtiği sırada patlatılan araçtaki patlayıcıyla eşleştiğini bildiren emniyet yetkilileri, örgütün bu defa 2 ayrı araçla eş zamanlı hain pusu hazırladığını bildirdiler.

Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne 68 kişinin de yaralanmasına neden olan bomba dolu aracın bir benzerinin Van'da ele geçirildiğini hatırlatan emniyet yetkilileri, kullanılan düzeneğinde Ankara'da Mahir Kod adlı, terör örgütünün bombacısı tarafından hazırlandığının sanıldığını ifade ettiler. 3 aracın da aynı şekilde uzaktan kumandalı düzeneği olduğunu kaydeden emniyet yetkilileri, kullanılan patlayıcının tipinin de aynı olduğunu belirttiler. Diyarbakır'da kullanılan patlayıcıya ilişkin detaylı bilginin olay yerinden alınan numuneler sonucunda daha da netleşeceğini bildiren emniyet yetkilileri, A-4 tipi patlayıcının ortalama 30-40 kilo arasında kullanıldığının tahmin edildiğini kaydettiler.(ANKA)

(ÜNS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title