Haberler

Diyarbakır: Bismil Belediyesi, Çalışanlarıyla Sözleşme İmzaladı

Bismil Belediyesi, Çalışanlarıyla Sözleşme İmzaladı.

Bismil Belediyesi, çalışanlarıyla sözleşme imzaladı.

Toplu sözleşmede, ailede şiddetin önüne geçmek için aile sosyal düzenleme adı altında bir madde eklenerek, çalışanların ailesinde şiddet varsa ve tespit edildiği takdirde sözleşmede var olan bütün sosyal hakların çalışanın eşine ve çocuklarına ödeneceği belirtildi.

Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, kadın olarak kadınları daha çok düşünmeleri gerektiğini belirterek, "Bu sözleşmenin en önemli yanı aile içi şiddeti ortadan kaldırmak, aileyi bir arada tutmak. O nedenle bu maddeyi ekledik. Çalışanlarımız tarafından kadına yönelik şiddet uyguladığı takdirde bu sözleşmede var olan tüm hakları kadına vererek kadını kendi himayemize alacağız. Yapılan sözleşmede Diyarbakır bölgesinde en fazla yardım paketi adı altında yapılan sözleşmede en yüksek yardım paketini Bismil Belediyesi olarak biz veriyoruz" dedi.

Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın ile sözleşme imzalayan Tüm-Bel Sendikası İl Başkanı Edip Yaşa ise kamu emekçilerin Türkiye'nin uluslararası sözleşmesinde imzaladığını belirterek, "Anayasa'nın 90. maddesine rağmen kamu emekçilerine toplu sözleşme hakkı tanımamaktadır. Oysa ifade ettiğimiz gibi uluslar arası toplu sözleme madde ve Anayasa'nın 90. maddesince kamu emekçilerin toplu sözleşmesinde hakkı vardır. Tüm-Bel-Sen olarak Türkiye'nin genelinde tüm sözleşme hakkımızı kullanıyoruz, umarım bu sözleşme tüm işverenlere hatta devlete örnek olur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title