Haberler

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin Öldürülmesi Iğdır'da Kınandı

IĞDIR (İHA) – Iğdır’da bir araya gelen HDP ve DBP il örgütü, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

IĞDIR (İHA) – Iğdır'da bir araya gelen HDP ve DBP il örgütü, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

DBP Iğdır il binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Oğuz Ok, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'ye sıkılan kurşunun barış ve demokrasi çığlığı yükseltenleri hedef aldığını belirterek "Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun, barış ve demokrasi çığlığını yükseltmek isteyen, haklı ve meşru direnişinden yana tavır alan herkesi hedef almıştır" dedi.

HDP PM Üyesi Nizamettin Öztürk ise, barış ve kardeşlik hakim olana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirterek, "Biz, Tahir Elçi'ye bu sözü veriyoruz. Senin bıraktığın yerde, bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Biz diyoruz ki; bu topraklarda barış ve kardeşlik hakim olana kadar mücadelemiz sürecektir" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasına, HDP PM Üyesi Nizamettin Öztürk, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Oğuz Ok, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclisi Eş Başkanı Dilek Yanardağ'ın yanı sıra partililer katıldı. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Iğdır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title