Haberler

Diyarbakır: Bakan Eker'in Diyarbakır Ziyareti

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Selden Zarar Gören Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde Kurulan Çadır Kentte İncelemelerde Bulundu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, selden zarar gören Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde kurulan çadır kentte incelemelerde bulundu.

Bakan Eker, selden zarar gören Çınar İlçesi'nin Cumhuriyet Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Selzede vatandaşların kaldıkları çadır kente kamyonlarla gıda ve giyim yardımı getiren Bakan Eker, vatandaşların çadırlarını tek tek ziyaret ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Eker, bakanlık olarak yardım kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Çınar İlçesi'nde Kızılay tarafından kurulan 73 çadıra selden zarar gören vatandaşlarımız yerleştirildi. Sel nedeniyle 100 evin kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi. Kurulan çadır kente yerleştirilen vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı Kızılay tarafından yapılmaya devam ediyor. Diyarbakır'daki selden dolayı 65 yerleşimin biriminin yolunun ve 30 köprünün kullanılamaz duruma geldiği tespit edildi. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde yol ve köprüler tekrar kullanıma açılmıştır. Türkiye'nin değişik illerinde meydana gelen sel felaketlerinde çoğunluğu kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olması ve bunların da üretici olması hasebiyle Tarım Bakanlığı olarak bir yardım kampanyası düzenledik. Bu çerçevede valiliklerimizle koordinasyon içerisindeyiz. Valiliklerimizin belirlediği ihtiyaç listelerine göre bu yardımları göndereceğiz. Dün Batman'da, bugün de Diyarbakır'da bize ne ihtiyaç bildirildi ise yardımların hepsini buralara gönderdik" dedi.

Bu arada, vatandaşların çadırlarını ziyareti sırasında selzedelerden 72 yaşındaki Sait Önen, Bakan Eker'in önünü keserek, selden kurtulduğunu ve yaşamını sürdürdüğü çadırının içinde sobasının, yatağının ve yemeğinin bulunduğunu, tek eksiğinin ise bir eş olduğunu söyledi. 4 sene önce eşini kaybeden Sait dedenin bu isteği, orada bulunanları bir anda kahkahaya boğdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title