Haberler

Diyarbakır'a Özgü Lezzetler Ankaralılar'ın Beğenisine Sunuldu

Çankaya’da Diyarbakır’a özgü et yemeklerinin bulunduğu lokantanın açılışı, eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katılımıyla açıldı.

Çankaya'da Diyarbakır'a özgü et yemeklerinin bulunduğu lokantanın açılışı, eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da katılımıyla açıldı.

Diyarbakır'a özgü et yemekleriyle Mirbeg Et Lokantası, Çankaya'ya bağlı Kazakistan Caddesi'nde açıldı. Lokantanın açılışına eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve çok sayıda iş adamı da katıldı. Açılışta konuşan Yılmaz, "Allah temizinden kazançlar nasip eylesin. Bu tür hizmet sektörlerinde çok çalışan da olur. Çok fazla çalışanları olsun, onlar da ailelerine ekmek götürsünler inşallah. Buraya gelen insanlar da mutlu olsunlar, güzel bir şekilde aileleriyle, arkadaşlarıyla hem yemek yesinler hem muhabbet etsinler. Tekrar hayırlı olsun diyorum, emeği geçenleri tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Lokanta sahibi Siyabend Aydın, lokantanın yaklaşık bir aydır açık olduğunu, bugün de resmi açılışın yapıldığını kaydetti. Aydın, "İnşallah bundan sonra da hayırlara vesile olur. Diyarbakır yöremizin yemeklerini, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolumuzun yemeklerini getirdik. Kaburga dolması, sac tava ve benzeri bizim Anadolu mutfağımızın güzide yemeklerini buraya getiriyoruz. Farklı bir konseptle tamamıyla alışılmışın dışında farklı bir şekilde yapıyoruz bu işi. İnşallah da alnımızın akıyla çıkarız. Açılışımızın verdiği heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bununla ilgili sağolsun iş adamlarımız, bakanlarımız bizi yalnız bırakmadı" şeklinde konuştu.

"Restoranımızın ismi 'Mirbeg', beylerin beyi anlamına geliyor aynı zamanda, bizim yöremize özgü bir isim" diyen Aydın şöyle devam etti:

"Yine Mirbeg'i Allah'ın izniyle İstanbul Tarabya'da açacağız önümüzdeki aylarda. Bu şekilde İstanbul ve Ankaralılar yakında bizim yemeklerimizin tadını görecekler ve beğenecekler." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Çankaya Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title