Haberler

Diyarbakır'a 160 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı

Diyarbakır'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Havalimanı ilave pist yapımı, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Diyarbakır'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Havalimanı ilave pist yapımı, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, amaçlarının kent ekonomisini güçlendirmek, ekonomik alt yapıları ve yatırımları geliştirmek olduğunu söyledi.

Katma değeri yüksek, istihdam ağırlıklı ve ihracat odaklı bir üretimin temel öncelikleri olduğunu belirten Güzeloğlu, terör saldırıları yüzünden Diyarbakır'ın gelişmesi, kalkınması, iş ve istihdam alanında sahip olduğu gelişimlerin engellendiğini kaydetti.

Diyarbakır'daki tüm tehditlerin bertaraf edildiğini dile getiren Güzeloğlu, şöyle dedi:

"Terör ve teröristle sürdürülen kararlı mücadeleyle Diyarbakır bugün huzur beldesi haline gelmiştir. Son 2 yılda devletin milleti için sunduğu kaynakların doğrudan millete harcanarak büyükşehir belediyemizin öncülüğünde her ilçe bazında Diyarbakır bir çiçek bir güzellik bahçesi haline gelmiştir. Sosyal altyapılarla da Diyarbakır bu anlamda örnek belediyecilik sergilenen bir kent haline gelmiştir."

Tekstil İhtisas OSB altyapı çalışmaları başladı

Tekstil İhtisas OSB yönetim kurulu olarak çok fazla talep aldıklarını dile getiren Güzeloğlu, "İlk etapta 47 firmamızla ön işlemleri tamamlayarak sözleşme imzalama aşamasına geldik. Bugün itibariyle bu 47 firmamızın ilk etapta tahsis ve taahhüt ettiği yatırım tutarı 245 milyon 500 bin liradır. Bu firmalarımızın yatırım tutarıyla taahhüt ettiği istihdam da 6 bin 270 kişidir." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, 18,6 milyon liralık Tekstil İhtisas OSB altyapı çalışmaları için 21 Aralık 2018'de yer tesliminin yapıldığını, firmanın alanda çalışmalara başladığını aktardı.

Atıksu arıtma tesisi yapımı için yer teslimi yapıldı

36,8 milyon liralık Atıksu arıtma tesisi için 31 Aralık 2018'de ilgili firmayla sözleşme imzalandığını dile getiren Güzeloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mevcut organize sanayi bölgesinde başka tekstil sektörü olmak üzere boya ve buna bağlı olarak işlem gerektiren yapı kimyasallarının atıklarının bugüne kadar arıtma tesisi olmadığı için buna bağlı yatırımlar bir türlü gerçekleşmemiştir, ertelenmiştir. Arıtma tesisinin bitmesiyle ilk etapta 1700 kişilik doğrudan istihdam ile hem kent ekonomisine katma değer artışı hemde doğrudan istihdamda çok büyük bir artış olacaktır."

Kentteki Organize Sanayi Bölgesinin artan talep ve yükselen ekonomik ivme karşısında yetersiz kaldığını söyleyen Güzeloğlu, Diyarbakır'ı bölgesel ölçekte ve uluslararası bir üretim merkezi konumuna taşırken merkezi sanayi gelişimini de öngörmek zorunda olduklarını aktardı.

2. karma OSB kuruluş protokolünün 28 Aralık 2018 tarihinde onaylandığını ifade eden Güzeloğlu, karma OSB'nin kente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Atıksu arıtma tesisinin tamamlanması, Tekstil İhtisas organize sanayi bölgemizin yatırımlarının tamamlanması ve 2. organize sanayi bölgemizin tamamlanması ilk etapta net olarak 25 bin kişilik doğrudan istihdamı ve 200 milyon lira doğrudan altyapı yatırımlarını ifade etmektedir. Bu rakam yatırımları gerçekleştirdikten sonra buraya yatırım yapacak özel girişim, yatırım ve sanayicilerimizin yatırımlarını kapsamamaktadır. Diyarbakır bu yatırımlarla inşallah bölgenin ve Türkiye'nin uluslararası alana açılan parlayan bir merkezi olacaktır."

Diyarbakır havalimanını 2 milyonun üzerinde yolcuya ev sahipliği yaptığını belirten Güzeloğlu, 105 milyon lira maliyetle Havalimanı ilave pist yapımı için yer teslimi yapıldığını ifade etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ise, devletin son 16 yılda

Toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Cum

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title