Haberler

Diyarbakır'a 100 Milyon Euro'luk Yatırım

Diyarbakırlı İşadamlarının Girişimiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin En Büyük Yatırımı Diyarbakır'da Gerçekleştiriliyor. 100 Milyon Euro'luk Dev Proje, Yaklaşık 3 Bin Kişiye İstihdam Alanı Oluşturacak.

Diyarbakırlı işadamlarının girişimiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük yatırımı Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor. 100 milyon euro'luk dev proje, yaklaşık 3 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak.

Proje, Diyarbakırlı işadamları ve Hollanda'nın Multi Turk Mall firmasının girişimiyle hayata geçirilecek. Elazığ Karayolu üzerinde yapılacak Forum Diyarbakır'ın içinde; hipermarket, yapı market, büyük ve küçük yüzlerce iş yeri, restoranlar, eğlence alanları, sinema salonları yer alacak.

Forum Diyarbakır, 55 bin metrekare kiralanabilir perakende ve eğlence alanının yanı sıra 2 bin araçlık otoparkı ile bölgenin en büyük yaşam merkezi olacak. 3 katlı bir alışveriş merkezi olarak tasarlanan Forum Diyarbakır'ın binasının, bölge yerel mimarisinden esinlenerek tasarlanan iç avlulara sahip olacağı ve bazalt taşından inşa edileceği belirtilirken, projenin yılda 8-10 milyon ziyaretçi çekmesi hedefleniyor.

Yapımı yaklaşık 18 ayda tamamlanacak olan Forum Diyarbakır'ın tamamlanmasıyla birlikte, özellikle hafta sonları çevre il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğraması beklenen Diyarbakır'ın ekonomisine büyük katkı sağlanacağı belirtiliyor. Forum Diyarbakır'ın, bir yaşam merkezi olarak kısa sürede bölgenin konuşulan mekanı konumuna geleceği ve istihdamı sağlanacak 3 bin kişinin aileleriyle birlikte yaklaşık 15-20 bin Diyarbakırlı'ya gelir imkanı sunacağı da kaydediliyor.

Bu arada, Hollanda'nın Multi Turk Mall firması ile birlikte büyük yatırıma öncülük eden Diyarbakırlı işadamları Ali İhsan Kaya ve Aziz Özkılıç, bu yatırımın diğer işadamlarını da cesaretlendireceğini söyledi.

(FA-FA-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title