Haberler

Diyarbakır: 14 Yaşında Gasp Yapan Çocuğa 30 Yıl Hapsi İstendi

Diyarbakır'da 3 Dershane Öğrencisinin Yolunu Kesip Bıçakla Tehdit Ederek 12 YTL Paralarını Gasp Eden 14 Yaşındaki Şahıs İçin 30 Yıl Hapis Cezası İstendi.

Diyarbakır'da 3 dershane öğrencisinin yolunu kesip bıçakla tehdit ederek 12 YTL paralarını gasp eden 14 yaşındaki şahıs için 30 yıl hapis cezası istendi.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Diyarbakır'da dershane öğrencileri K.Y. (14), S.E. (13) ve M.Ç.'nin (13), akşam saatlerinde bıçakla yolunu keserek ceplerindeki 12 YTL parayı gasp ettikten sonra kaçarken polis tarafından yakalanan ve hakkında TCK'nın 149/1-h, 150/1, 35/2 31/2 maddeleri uyarınca dava açılan Ö.Ç.'nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya 2 aydan beri tutuklu bulunan Ö.Ç. ile avukatı katıldı.

Savcı mahkemede sunduğu mütalaasında, sanığın dershaneden çıkan 3 öğrencinin yolda yürüdükleri sırada önlerini keserek ceplerindeki toplam 12 TYL parayı tehditle aldığını, mağdur öğrencilerin olayı polise bildirmesi üzerine sanık Ö.Ç.'nin kaçarken yakalandığını, Kandilli Rasathanesi'nden istenen raporda güneşin battığı saatin 16.22 olduğu, olayın da bu saat içinde meydana gelmesi nedeniyle suçun gece işlendiği kabul edilerek, sanığın 'Silahla geceleyin yağma ve yağmaya teşebbüs' suçundan cezalandırılmasını, iddianamede yer alan TCK'nın 150/1 maddesini düzenleyen, 'Kişinin hukuki ilişkiye dayanan alacağını tahsil amacıyla tehdit veya cebir kullanması halinde, ancak tehdit veya kasten yaralama suçuna göre sanık cezalandırılır' hükmünün oluşmadığından bu maddede yer alan hükümlerin sanığa uygulanmasına yer olmadığı talebiyle 30 yıl hapsini istedi.

Sanık Ö.Ç. ise tehdit yoluyla para istemediğini, mağdurların gönüllü olarak kendisine para verdiğini öne sürerek, "Ailemin bana verdiği 10 YTL'yi kaybetmiştim. Bu parayı bulabilmek için gidip öğrencilerden para istedim. Suçsuzum" dedi.

Sanık avukatı Meral Danış da, müvekkilinin yaşının küçük olduğunu, çocuk koruma kanunu hükümleri ve çocuklarla ilgili uluslararası sözleşmeler dikkate alındığında, tutuklu kalmasının sakıncalı olacağını belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık ve sanık avukatına son savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title