Haberler

Diyanet'ten, Gurbetçi Gençlere 'Dini Öğrenim' Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı, Yurtdışında Lise Öğrenimini Tamamlamış Öğrenciler İçin Türkiye'de Dini Yüksek Öğrenim Desteği Verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurtdışında lise öğrenimini tamamlamış öğrenciler için Türkiye'de dini yüksek öğrenim desteği verecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış gençler için 'Uluslararası İlahiyat Programı' projesi hazırladı. Türkiye'de 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilahiyat alanında dini yüksek öğrenim görmek isteyen gurbetçi gençleri kapsayan çalışma, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yanısıra yurtdışı birlik ve vakıfların işbirliğiyle yürütülecek. Diyanet sözkonusu çalışma için Avrupa ülkelerinde lise öğrenimini tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan adaylar ile doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olup da sonradan Bakanlar Kurulu'ndan çıkma izni almak suretiyle bir devlet vatandaşlığına geçen kişilerin yani 4112 sayılı kanunla Türk vatandaşlığını kaybeden adayların Yükseköğretim Kurulu dışında kabul edilen uluslararası sınavlardan birine sahip olmak şartlarını arıyor. Uluslararası Bakalorya, Abitur, Fransız Bakaloryası, Matura, Maturita belgelerinden birine sahip olan gurbetçi gençler sınava girebilecek. Sınava girmek isteyenler bulundukları ülkelerdeki Din Hizmetleri Müşavirlikleri'ne ve ataşeliklerine 31 Mart 2007 tarihine kadar başvurularını yapacak. Gurbetçi gençleri bulundukları ülkelerdeki Din Hizmetleri Müşavirlikleri aracılığıyla mülakata alacak olan Diyanet, mülakatı kazanan adayları daha sonra Yükseköğretim Kurulu'na bildirecek. Gurbetçi gençler öğrenimlerini, Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve ilgili ilahiyat fakültelerinin gözetim ve denetiminde sürdürecek.

Bu arada Diyanet, yurtdışında çalışanların çocukları için yapılan sınava girecek adayların ilahiyat fakültelerini de tercih edebileceğini açıkladı.

(DA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title