Haberler

Diyanet-sen'den CHP'li Önder Sav'a Sert Tepki

Diyanet-sen Ordu Şube Başkanı A.kadir Demir, Müslümanlara ve Hac İbadetine Yönelik Sözleri Sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'a Sert Tepki Gösterdi.

Diyanet-Sen Ordu Şube Başkanı A.Kadir Demir, Müslümanlara ve hac ibadetine yönelik sözleri sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'a sert tepki gösterdi.

Demir, yaptığı açıklamada, CHP'li Önder Sav'ın görüşlerinin CHP'nin görüşlerini yansıttığını ifade etti. CHP'nin dinle ve dindarlarla sürekli problemi olduğunu, buna rağmen seçim zamanlarında 'Anadolu Müslümanlığı' gibi sloganlarla dini siyasete alet ettiğini belirten Demir, "CHP yöneticileri bu yaşanan olayla ilgili dine ve dindar insanlarımıza ne kadar uzak olduklarını ortaya koymuştur" dedi.

Son yıllarda dine karşı saygısız ifadelerin arttığının gözlemlendiğini dile getiren Demir, "Halkın muhafazakarlığını içine sindiremeyenler dolaylı yoldan dine yönelik eleştirilerin dozunu arttırdı. Sav'ın vatandaşla girdiği diyalog CHP'nin halkın değer yargılarına ve inançlarına ne denli saygısız olduğunun en çarpıcı kanıtıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün inanca ve dindar insanlara saygı konusunda ne kadar hassas olduğunu gösteren birçok olay ve kendisinin sözleri varken, CHP'nin şimdiki yöneticilerinin inançlara ve dine mesafeli hatta saygısız tavırları aynı zamanda Atatürk'ün bu güzel mirasına saygısızlıktır. Sav'ın sözleri millet inancına bir saldırıdır. Cumhuriyet savcıları gereğini bir an önce yapmalıdır" diye konuştu.

(MAK-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title