Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı İftar Yemeği Düzenledi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Geçen yıl Somali için başlattığımız yardım kampanyasını bu yıl da Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar için başlattık" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Geçen yıl Somali için başlattığımız yardım kampanyasını bu yıl da Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar için başlattık" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Gölbaşı'nda iftar yemeği düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayıyla ilgili dileklerini iftara katılan misafirlerle paylaşarak, gündeme ilişkin konular hakkında da değerlendirmede bulundu.

Ramazan ayına girmeden önce tema oluşturduklarını belirten Görmez, "Bu yıl, selam konusunu işlemeye çalışıyoruz. 'Sevgi ve Barış Dokunuşu Selam' teması üzerinde bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Geçen yıl Somali için başlattıkları kampanyayı bu yıl da Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar için yaptıklarını söyleyen Görmez, "Myanmar etnik ötekileştirme sorunuyla karşı karşıyadır. Haziran ayının 15'inden bu yana yaklaşık 50 bin kişinin öldüğü bilgisini edindik" diye konuştu.

Dinler arasındaki çatışmadan fayda sağlanmaya çalışılmasının çok acı olduğunu kaydeden Görmez, "Tekçi bir yapı oluşturmak isteyen siyaset, Budist ve Müslüman arasındaki çatışmadan fayda sağlamaya çalışıyor. Biz de Arakan da bir yardım kampanyası başlattık. Cuma günü bütün camilerden kampanyayı başlattık ve yardımlar gelmeye devam ediyor" ifadesini kullandı.

"ALEVİLER VE SÜNNİLER DÜŞMANMIŞ GİBİ HAREKET ETTİRİLİP, ZİHİNLER KARIŞTIRILARAK TOPLUMSAL KESİMLER KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR"

Alevilik konusu hakkında açıklama yapan Görmez, "İnsanın en temel hakları arasında inanma ve bu inancı yaşama hakkı vardır. Bugün alevi sorunu olarak gündeme gelen konular, aleviler ile sünnilerin aralarında yaşadıkları bir sorun olarak tartışılan bir konu değildir. Yıllarca birlikte yaşayan ve gündelik hayatta hiçbir tartışmanın yaşanmadığı kesimlerin modernleşmeyle birlikte toplumun bir forma göre düzenlenmesinden kaynaklanan uygulamalar sonucunda, tepeden inmeci bir yaklaşımla tüm inanç gruplarını yok sayarak hareket etmesinden kaynaklı olduğu bir durum tespiti olarak ortaya konmalıdır" açıklamasında bulundu.

Görmez, "Bir tarafta aleviler alınıp bir tarafta da sünniler alınarak bunlar düşmanmış gibi hareket edilip, zihinler karıştırılarak toplumsal kesimler karşı karşıya getiriliyor. Bu sorun sadece Alevilerin değil hepimizin ortak sorunudur" ifadesini kullandı.

Medyanın çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Görmez, "Diyaneti eleştirmek günah değildir. Bilakis yapıcı eleştiriler sevaptır. Ayrıca Ramazan dolayısıyla oluşan dini duyarlılığın insanı bütün zamanlarda kuşatmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Myanmar Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title