Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu Salihli'de

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türk Diyanet Vakfı Şubesi tarafından yaptırılacak olan Mevlana Camii'nin temeli, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Bardakoğlu, şu anda Türkiye genelinde 80 bin caminin yapım aşamasında olduğunu söyledi.

Salihli'de 1986 yılında Merhum Hacı Mehmet Barut tarafından üzerine camii yapılması kaydıyla bağışlanan 2 bin 165 metrekarelik arsa üzerine yapılacak olan Mevlana Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun yanı sıra Diyanet İşleri Personel Daire Başkanı Rüştü İnan, Diyanet İşleri Özel Kalem Müdürü Ünal Kaya, İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karaman, İl Müftüsü Namık Hisar, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir ve Manisa ve ilçelerinin müftüleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Salihli Merkez Camii İmamı Bilal Işık, Kuran-ı Kerim'i okudu. Törenin açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Karabey Özdemir yaptı. Özdemir, "Temelini atacağımız bu camiye Mevlana Camii ismini vermemizin iki sebebi var. Birinci sebebi, bu camiinin projesine 2007 yılında başlamamız ve 2007 yılının da Mevlana yılı kabul edilmesidir. İkinci sebebi de, bu arsayı üzerine camii yapılmak kaydıyla vakfımıza hibe eden Merhum Hacı Mehmet Barut'un memleketinin Konya olmasıdır. Camiimiz 2 bin 165 metrekare alana oturup, camii inşaat alanı 630 metrekar, avlu inşaat alanı 315 metrekare, toplam inşaat alanı 945 metrekaredir. Camii iki katlı ve çift minareli, cemaat kapasitesi kapalı alan bin 200 kişi, açık alan 500 kişi olmak üzere toplam bin 700 kişiliktir. Maliyeti 2007 birim fiyatlarına göre 455 bin YTL'dir" dedi.

İl Müftüsü Namık Hisar ise, "İlimizde bin 613 camii var. Bunun 404'ü şehir merkezlerinde 187 tanesi beldelerde, bin 222 tanesi de köylerimizdedir. Türkiye'de her yıl yüzlerce camiinin temeli atılıp bitirilmektedir. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın temelini attığı bu caminin kısa sürede ibadete açılacağına inanıyorum" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, "Bugün iki güzel günü bir arada kutluyoruz. Bugün çok güzel ve hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. Bu hizmetin temelini atacak olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nu ağırlamaktan da mutluyuz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise, "Bugün Salihli'de Mevlana Camii'nin temelini atıyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gönül huzuru içerisindeyim. Bizim camilerimiz gönüllerimiz gibidir. Kapısına gelen herkesi alır. Arsayı bağışlayan aileyi ve bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Camiilerin mimari özellikleri estetik bakımdan güzel olmalıdır ve burada doğru bir şekilde ibadet etmek gerekir. Ülkemizde bütün camilerimizi hayırsever vatandaşlarımız yapıyor. Ülke genelinde 80 bin camiinin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yapılacak olan bu camiimizin sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik getirmesini diliyorum. Ülkemizde sadece camii değil, toplumun ihtiyacı olan okul, hastane gibi yatırımların yapılmasını biz ibadet sayıyoruz" diye konuştu.

Akhisar Müftüsü Mikail Polat'ın dua yapmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, camiinin temelini attı. Camii inşaatının 3 sene içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Öte yandan Salihli'de hava sıcaklığı programa katılan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Programın uzaması nedeniyle çoğu katılımcı uykuya yenik düşerken, emekli bir imam da sıcaktan dolayı bayıldı.

(ES-ÖA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title