Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Türkiye'de 160 bin hafızımız var, artması gerekir"

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "İcazet" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'de 160 bin hafızın bulunduğunu ve bu sayının artması gerektiğini söyledi.

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "İcazet" programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye'de 160 bin hafızın bulunduğunu ve bu sayının artması gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar beldesinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 81 öğrencinin icazet belgelerinin verilmesi törenine katıldı. Erbaş burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de şu anda 160 bin hafızın bulunduğunu ve bu sayının daha da artması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Erbaş, "Yeryüzünde bir insana nasip olacak en büyük unvan nedir diye sorsalar Kuran'dan öğrendiğimize göre peygamberliktir deriz. Peygamberin varisleri içerisinde de en büyük unvana sahip olanlarsa hafızlardır. Değerli kardeşlerim hafızlarımıza vereceğimiz icazet belgelerinin sağ tarafından biraz önce okuduğum ayeti kelime yer alıyor. Hat sanatı ile önemli bir hattatımıza yazdırdık. Çünkü onların icazet belgelerinin çok değerli olması gerekiyor, ömür boyunca en büyük gurur tablosu olarak yanlarında taşıyacaklar. Ülkemizde şuan belgeli hafızlık imtihanına girmiş başarmış 160 bin hafızımız var. İşte bu kardeşlerimiz o sayının içerisindedir. Ama bu yeterli mi, değil. Bu ülkenin insanlarının yüzde biri hafız olsa bu 820 bin hafız eder. Bizim şu anda binde ikiye denk geliyor hafızlarımızın sayısı. Bu yeterli değil. Somali Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, efendim bizim Kuran kursuna ihtiyacımız yok o noktada iyiyiz dedi. İyiyiz dedikleri Kuran kurslarına ağaçların üzerine tente atmışlar bu şekilde eğitim yapıyorlar. 2010 yılında ben ısrar ettim onlara hafızlık yaptırırız. Bizim yüz bin hafızımız var dedi. O da bana dedi ki bizim 1 milyon hafızımız var. 10 milyon nüfusu olan Somali'nin 1 milyon hafızı var" diye konuştu.

Erbaş, daha sonra Şeyh-ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 81 öğrenciye icazet belgesini, beraberinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile birlikte takdim ederek çeşitli hediyeler verdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Nevşehir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title