Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan fakülteler için 'seçmeli ders' önerisi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Üniversitesinde düzenlenen 'Bilgiden Bilince' konulu konferansa katıldı. Erbaş, üniversite öğrencilerinin, farklı fakültelerdeki dersleri seçmeli olarak alabilmesi için havuz sisteminin olmasını, bu sayede öğrencilerin meraklı oldukları alanlarda da ilerleme kaydedeceklerini söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Üniversitesinde düzenlenen 'Bilgiden Bilince' konulu konferansa katıldı. Burada, öğrencilere seslenen Erbaş, ilmin ve eğitimin önemine değinerek, "Her vesile ile söyleriz, bizim medeniyetimizin en önemli unsuru bilgidir çünkü ilk inen ayet ikra (oku) diye gelmiştir. Bu ilk ayetlerde, okumaktan, öğretmekten ve kalemden bahseden bir kitabın mensuplarıyız. İlim nerede olursa olsun bizim için önemli. Nerede olursa olsun ilim gidiniz alınız" dedi.

Fakülteler için seçmeli ders havuzu önerisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üniversite öğrencilerinin farklı fakültelerin derslerini seçmeli olarak alabilmeleri için seçmeli ders havuzu sisteminin olması gerektiğini, bu sayede daha verimli bireyler yetişeceğine dikkat çekerek, "Beşikten mezara kadar ilme bizim ihtiyacımız var. İşte o açıdan interdisipliner metodu biz esasında asırlar önce başlatmışız. Bugün uygulamamız nasıl olmalı? Bir seçmeli ders havuzu olmalı. O seçmeli ders havuzuna her fakülteden dersler konulmalı. İlahiyat fakültesindeki bir öğrencimiz sosyolojiden, psikolojiden, edebiyattan, matematikten, mühendislikten olabilir. Tıp fakültesindeki bir kardeşimiz eğer tıp fakültesine gelinceye kadar olur ya Kur'an-ı Kerim'i öğrenememiş olabilir. Kur'an-ı Kerim dersini seçsin ve öğrensin. Bu bir fırsattır. Fıkıh dersini seçsin çünkü Müslüman doktorlarımızın İslam fıkhına ihtiyacı var. Hukuk fakültesindeki öğrencilerimiz İslam hukukunu seçsinler. İlahiyat okuyan öğrencilerimiz de hukuk fakültesinden bir dersi seçsinler. İleride akademik çalışma yaparlarsa, hukuk fakültesindeki o ilkelere bugünkü hukuk sistemine ilahiyat öğrencisinin ihtiyacı olacak. Çünkü bir toplumda yaşıyoruz ve bu toplumun gerçekleri var. O gerçekleri bilmemiz lazım. Üniversitelerde işte bu şekilde interdisipliner metot bu noktaya gelirse o zaman faydalı bir metot olmuş olur" şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, daire müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title